Реклама / Ads
6| 2731 |25.09.2024 НОВИНИ

Зеленски пред ООН: Войната между Русия и Украйна няма да бъде прекратена с преговори, а с действия

.
Володимир Зеленски
Войната между Русия и Украйна няма да бъде прекратена с преговори, а с действия.Това заяви украинският президент Володимир Зеленски пред Съвета за сигурност на ООН.
 

Зеленски потърси подкрепа от западните лидери за т.нар. "план за победа". По думите му, войната няма да приключи, защото някой се е изморил от нея, а защото Уставът на ООН ще проработи. Правото на Украйна да се защитава трябва да победи, заяви още Зеленски.

 

"Путин наруши толкова много международни закони и правила, че няма да спре сам. Русия може само да бъде принудена да сключи мир и точно това е необходимо", каза още президентът на Украйна Володимир Зеленски.

 

Основната теза на Володимир Зеленски беше, че войната може да приключи само въз основа на предложената от него "мирна формула". Това е формула, която Москва отхвърля, и дори много коментатори на Запад, които симпатизират на Украйна, понякога я смятат за максималистична.

 

"Знаем, че някои в света искат да разговарят с Путин. Знаем това. Да се срещнат, да разговарят, да проведат разговор. Но могат ли да чуят нещо от него? Колко разстроен е той от това, че ние упражняваме правото си да защитаваме народа си?

Или че иска да продължи войната и терора, за да не си помисли никой, че е сгрешил? Това също е лудост", каза Зеленски. Още по-рано той нарече лудост това, че Русия се опитва да представи агресията си срещу Украйна като нещо, което е в съответствие с Устава на ООН.

 

Зеленски подчерта, че "мирната формула" на Украйна се основава на Хартата на ООН, и не остана без сарказъм по повод на това, че други държави се обсъждат като потенциални посредници с мирни планове, които включват отстъпки пред Москва.

 

"Ние нямаме различни версии на Устава на ООН за различните части на света. Ние нямаме регионални "квазиустави".

Няма отделна Харта на ООН за БРИКС или за Г-7. Няма отделна руско-иранска харта на ООН или китайско-бразилска харта на ООН. Има една Харта на ООН, която обединява всички - трябва да обединява всички", каза Зеленски.

 

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя седеше срещу Зеленски по време на цялата му реч, но ако се съди по излъчването на уебсайта на ООН, той често гледаше екрана на смартфона си.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2189 |25.09.2024 Слънчева сряда с температури между 26° и 31° . 1| 2205 |25.09.2024 ЦИК тегли номерата партиите и коалициите за изборите . 4| 2932 |24.09.2024 Фалшив продукт: Продават „сирене“ с 80% вода и сол . 13| 3141 |24.09.2024 Пускат ни в Шенген, но Австрия още ни стопира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads