Реклама / Ads
7| 3860 |06.12.2023 НОВИНИ

Зеленски: Свети Николай ще дойде при тези, които се държат добре, а ВСУ - при тези, които се държат лошо

.
Украинският държавен глава Володимир Зеленски Източник: БГНЕС
"Помнете, Свети Николай Чудотворец ще дойде при онези, които се държат добре, а Въоръжените сили на Украйна - творците на справедливостта - ще дойдат при тези, които се държат зле“. Това заяви държавният глава на Украйна Володимир Зеленски по повод празника на ВСУ, информира изданието "Украинская правда“.
 

Зеленски поздрави военнослужещите и подчерта, че предстои освобождаването на контролираните от руснаците територии и победата над "агресора“.

 

В обръщението си той посочи, че в сутрешните часове на деня е излязъл от президентската канцелария е тръгнал по улиците на Киев към Стената на паметта на украинските герои. В тази връзка той призова украинските граждани също да посетят мястото, за да отдадат почит на загиналите герои, както и "да помислят за миналото и бъдещето“.

 

"6 декември, 7:00 часа сутринта, Ден на въоръжените сили. Ден на неунищожимите мъже и жени, ден на героите, ден на всеки, който продължава да защитава държавата и който даде живота си, за да не се откаже от Украйна... Тези, които още не са били тук, трябва да дойдат, да видят лицата на нашите герои, да ги погледнат в очите и просто да мълчат. Спомнете си тази сутрин и сутринта преди 651 дни - колко шумно беше и колко много се уплашихме тогава, но страхът изчезна - и сега всички са чули за нас, колко трудно е било тогава и колко е срамно сега. Да си спомнят какво са могли да загубят и какво са спасили, като знаят благодарение на кого точно и по каква причина", каза украинският лидер.

 

"Колкото и да е трудно, ние ще стигнем до нашите граници, до нашите хора, до нашия свят, благодарение на нашите хора и Въоръжените сили на Украйна. Поздравявам всички вас за вашия професионален празник. Днес думата е "Браво!“, емоцията - благодарност, желанието - победа. Помнете, Свети Николай Чудотворец ще дойде при онези, които се държат добре, а Въоръжените сили на Украйна - творците на справедливостта - при тези, които се държат зле", категоричен бе държавният глава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4618 |06.12.2023 Антъни Блинкен: Ако Конгресът не одобри помощ за Украйна, отваря кутията на Пандора . 0| 3832 |06.12.2023 Проучаване преди линията с Путин: Руснаците се интересуват най-много от това, кога ще свърши войната . 1| 3664 |06.12.2023 Гуверньорът на БНБ: Банковият сектор продължава да е в силна кондиция . 1| 3756 |06.12.2023 АПИ с призив към шофьорите: Без резки маневри, висока скорост и изпреварване на снегопочистващите машини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads