Реклама / Ads
3| 7440 |02.09.2014 НОВИНИ

Злати Златев-Златистия изчезна безследно

.
Злати Златев Източник: в. Вяра
Злати Златев изчезна безследно, след като напусна килията на затворническото общежитие в Самораново, за да лекува болния си крак във варненска болница. Златев заминал за морската столица с разрешение на административния ръководител на окръжната прокуратура в Кюстендил Камелия Стефанова. Във Варна в момента живее синът му Йордан, пише в. "Вяра".
 
Според медицинската документация Златистия страда от пет болести – дискова херния, двустранна коксартроза, синдром на Браун и остеомиелит на дясното бедро. Затова Златистия се движи много трудно и ходи с патерици. Отпуската му беше в рамките на два месеца, като излезе от затвора около 20 август.

Преди ден обаче майка му Елена е била в общежитието в Самораново, за да пита началника Георги Стателов дали синът й Злати Златев се е прибрал. Тя изразила безпокойство, защото Златев не е в болницата във Варна, нито при внука й Йордан, който също е уведомил баба си, че баща му го няма. Версиите за изчезването на Злати Златев са две. Първата е, че е избягал в ЮАР. В подкрепа на тази версия е фактът, че Злати има да лежи още 3 години, а здравословното му състояние не е добро и затова е потърсил друго по-благоприятно място, където да прекара остатъка от живота си.

 

Втората версия е зловеща. Коментира се, че някои хора не забравят и биха посегнали на живота му. Няма доказателства нито в едната, нито в другата посока.

 

Златистия излежава 18-годишна присъда за убийството на братовчед си Любомир Мантарков, извършено на 23.11.1997 г. Той го гръмна в центъра на Дупница пред очите на полицаи. Тогава един то униформените простреля Златистия в кръста. Златистия беше вкаран в софийския затвор шест години след престъплението, защото се укриваше. Злати Златев беше шеф на групировката ВИС в Дупница. Късно вечерта, точно в края на работния ден, се разбра че Златистия се е върнал в болницата сам, той гостувал на свой приятели във Варна. Лекари от болницата във Варна междувременно са сменили и ставата му след сложна операция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4882 |30.07.2014 Намериха тялото на изчезналия мъж след потопа в Габровско . 2| 5160 |16.07.2014 Кредитни досиета не са изчезнали от КТБ, обявиха от прокуратурата . 1| 5157 |05.07.2014 Откриха тялото на изчезналия поморийски рибар . 3| 5962 |25.06.2014 Изчезна 6-годишно момченце, издирват и 75-годишна рускиня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads