Реклама / Ads
6| 9490 |19.07.2018 ЪNDERGROUND

Злоупотреба! В МВР ремонтират частни коли на близки до началниците за сметка на бюджета

.
В авторемонтната база на МВР се ремонтират частни коли на близки до началниците. Куриозното е, че това става за сметка на бюджета на ведомството, който иначе е в плачевно състояние, съобщиха за Фрог нюз източници от въпросната база.
 

Наскоро шефовете се усетили, че злоупотребата може да лъсне по медиите и това да им създаде проблеми с прокуратурата. За това събрали служителите и ги предупредили: „Внимавайте какви ги приказвате!”. Възмутени, хората разкриха доста нелицеприятни неща. Оказва се, че в държавната структура се изписвали части за скъпи коли, след което личните возила се ремонтирали в базата на МВР.

 

Всичко това ставало за сметка на държавната хазна. Запознати казват, че един от въпросните автомобили бил Ауди А3 с рег. номер КН 68 .. ВВ. Уточняваме, че редакцията разполага целия номер. Возилото се поправяло от начало до край, след което излизало от работилницата като ново.

 

 Служителите признават, че колата се управлява от роднина на високопоставен началник. В същото време много от полицейските автомобили стоят на трупчета заради оскъдните средства за поддръжка. Униформени са принудени дори да карат коли по време на работа, които са извън строя. В съда има заведени дела срещу МВР, за това, че полицаи катастрофират заради неизправни возила.

 

Уточняваме, че авторемонтната база е подчинена на „Тила”. Наскоро Фрог разкри как именно там се сключват съмнителни консултантски договори и се правят обществени поръчки. Другото интересно нещо според източниците ни е, че на ръководни позиции се назначават бивши военни пенсионери, някои от които близки на шефа на МВР Валентин Радев. Един от тях е и началникът на „Тила” Емил Шушков. Прокуратурата е сигнализирана за всичко това.

 

 Възмутени служители призовават Радев да каже дали знае какво става в „Тила” и конкретно дали е наясно, че в авторемонтната база се поправят лични коли за сметка на бюджета? Информиран ли е колко пари се дават за скъпоструващи авточасти и дали ще си направи труда да разбере кой от подчинените му злоупотребява и кой се възползва от тази схема?

 

 Очаквайте във Фрог нови разкрития за злоупотреба със служебно положение във въпросната  дирекция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 22947 |10.01.2017 Как Пеевски спечели „Хемус”? АПИ отстранила всички други участници . 1| 9168 |25.10.2016 Как прокуратурата става съучастник в отвличане, смърт и измама . 6| 8948 |11.02.2016 Фрог научи: Кученце надушило един от участниците в атентата срещу Алексей Петров . 4| 11819 |18.03.2014 Шефът на "частния СОТ" в МВР: Брутален натиск от държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads