Реклама / Ads
19| 35479 |26.10.2018 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Тайно уволняват над 5000 служители от МВР, те се готвят за бунт

.
Шефът на МВР Младен Маринов си трае за готвената секира на подчинените му Източник: БГНЕС
Тайно и по терлици властта се готви да уволни над 5000 служители от МВР. С проектозакона за държавния бюджет се правят изменения на закона за държавния служител. Според тях полицаите, които получават пенсия и заплата ще бъдат махнати в рамките на един месец след влизане в сила на закона. За това алармираха Фрог нюз високопоставени служители от вътрешното ведомство.
 

Под ударите на промените,  ще попаднат всички правоохранителни, разузнавателни и специализирани служби и агенции.  Сметките сочат, че цифрата на уволнените ще надхвърли 10 000 души.  Така по искане на финансовото министерство,  ще бъдат „отрязани  главите“ на всички висококвалифицирани служители. Куриозното е, че според промените, "ужилените" сами ще трябва да  подават заявления за уволнения поради несъвместимост.

 

Заради готвената балтия на дългогодишните служители, всички полицаи буквално са настръхнали. Те са категорични, че ще се вдигнат на бунт, ако промените бъдат приети. Интересното е, че полицейските синдикати, които са няколко на брой,  в момента се държат като упоени. Нито една организация  не е надигнала глас в защита на членовете си.

 

"Най-опитните хора, преминали специализации в чужбина, ще бъдат махнати, а службите „обезкървени“. Законопроектът е лустрация в истинския смисъл на думата. Той дискриминира едни хора за сметка на други. В същото положение са балетистите и балерините. Но за тях няма да има промени. Заприличахме като във филма „Селянинът с колелото“: За прасета не може, а за кучета и котки може!".  

 

Голямо напрежение в МВР има и заради факта, че служителите, които получават пенсия и заплата, но са назначени по закона за МВР, ще останат на работа. Не е тайна, че болшинството са шефове на главни и областни дирекции.  „Те са администратори. Защо не са назначи по закона за държавния служител“, питат източниците ни. Те са категорични, че всичко това се прави, за да се запазят политическите назначения от една страна, а от друга да се махнат експертите, като на техните места се курдисат пак „свои хора". Нужни са им и за следващата година, когато ще има избори", смятат полицаите.

 

Според наши източници въпросният законопроект ще бъде обсъден в неделя на закрито заседание в МС. Припомнаме ви, че промени в МВР се опита тайно да пробута и Румяна Бъчварова по време на кабинета „Борисов 2“. Те целяха да орежат привилегиите на ченгетата.  Последваха серия от протести. Засегнатите от сегашните  промените са решили да отнесат въпроса до държавния глава Румен Радев. „Като са ме обучили и ме хвърлят на улицата, аз къде да отида? При бандитите ли?“, попита възмутен служител.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 10521 |15.10.2018 Само във Фрог: Автобус на „Юнион Ивкони“ вдига 11 пъти над 100 километра в час за месец . 2| 9768 |11.10.2018 Светозар Филипов за Фрог: Световната банка разделя България в полза на Ердоган . 15| 8832 |26.09.2018 Шефът на КПКОНПИ проверил Пеевски само по документи, запорира имота на Трайчо Трайков . 1| 5803 |19.09.2018 Проверяват длъжностни лица за корупция и конфликт на интереси само по сигнал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads