Реклама / Ads
23| 5974 |27.04.2021 НОВИНИ

Змии и гущери от устите на управляващите в оставка по адрес на Трифонов

.
Десислава Атанасова Източник: стопкадър, Нова телевизия
Змии и гущери по адрес на Трифонов излязоха от устите на управляващите в оставка, които и тази сутрин се показаха от телевизионните ни екрани. Трифонов нямал никаква идея как се управлява. Не било никак елегантно спрямо дама да се скриеш зад гърба й. Това са само част от критиките, които председателят на ПГ на ГЕРБ избълва по адрес на лидера на „Има такъв народ“.
 

„Това, че Трифонов номинира Антоанета Стефанова е чудесно, но е опит за заобикаляне на дадената отговорност. На минутата, на секундата тя ще върне мандата. Тоест, „Има такъв народ” и лично, и персонално Трифонов няма никаква идея как се управлява и как се носи отговорност”, заяви компетентната Атанасова.

 

Когато мандатът бил връчен на ГЕРБ от партията заявили ясно и отговорно каква ще е структурата на Министерския съвет, заяви тя. Всички хора, които предложили, били с биографии и имена. Хора, които на следващия ден след избор могат да влязат в кабинетите и да работят (бел. ред. Калин Вельов и Люден Дилов-син, например).



Според нея Слави Трифонов поставял президента Румен Радев в „странна ситуация” заради изявлението си, че ще върне мандата за съставяне на правителство.

 

„Животът на парламента към този момент не е съкратен и тук е важно да кажем, че за всякакво законодателство, включително лобистко и противоконституционно, вероятно ще носи вина и отговорност и президентът”, смята депутатът.

 

Атанасова заяви, че от ГЕРБ очакват коя ще е третата политическа сила, която ще получи мандат. Според нея това може и да не е БСП, а някоя от другите партии.

 

„Смятам, че бихме подходили по един и същи начин. Специално за социалистическата партия ние имаме решение на конгрес и действаме съгласно правилата. С БСП няма да управляваме”, уточни тя. 

 

Относно провалените преговори за съставяне на мандат Атанасова посочи, че са имали намерение да бъдат достатъчно отговорни. Получили обаче арогантно отношение.



„Високомерието, особено в политиката, не е полезно изобщо. Трябва да се намира диалог. Ако сега някой вземе мандат, очаквам поне на разговори да ни покани”, добави тя.

 

Дали от ГЕРБ ще предложат Бойко Борисов отново за премиер при успех на следващ парламентарен вот Атанасова не отговори: „Хайде да се фокусираме върху дневния ред на обществото днес и сега. Вотът на хората ще покаже кого те искат начело на държавата”.

 

„В момента наблюдаваме шоу. Колегите, които дойдоха от улицата, очевидно не могат да излязат от тази роля. Само че това шоу започва да струва твърде скъпо и на българския народ, и на парламентаризма“, коментира по БНТ политическата ситуация депутатът от ПГ на ГЕРБ Радомир Чолаков.

 

По думите му хората, които са влезли "на вълната на шоуто", са започнали да усещат, че въпросът с управлението на държавата е по-сложен и разбират, че им трябва ауфтакт, за да премислят и да опитат по-добре следващия път.

 

Според него от ГЕРБ нямали проблем с предсрочни избори. Той изрази увереност, присъща на борисовчетата, че и на следващите политически избори ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. По думите му преди тези избори са се изговорили много червиви приказки и страшно много мостове са били изгорени.

 

По думите му в този мандат ГЕРБ не бил сбъркал, той бил в изолация. "ГЕРБ е в глуха защита, ударите се сипят отвсякъде - обиди, обиди, обиди", залва се Чолаков.



Според него резултатите от изборите показали, че българският гласоподавател е изразил желанието си ГЕРБ да бъде в управлението, но подложен на много строг контрол.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5187 |23.01.2020 Китайски змии носят смъртоносния коронавирус . 1| 4656 |21.09.2017 Змии в столичен квартал . 2| 6771 |23.06.2017 Змии нахълтаха в Център за деца и магазин за дрехи . 13| 5793 |10.01.2016 Павел Найденов: Няма гущери, които да си късат опашките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads