Реклама / Ads
14| 3890 |05.01.2023 НОВИНИ

Наглост! Атанасова каза на ПП да връщат мандата, защото губят времето на България

.
Десислава Атанасова Източник: БГНЕС
Депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова изуми с наглост. В НС тя се обърна към своите колеги от Продължаваме промяната с провокацията, че неслучайно са загубили изборите. С подигравка тя ги подтикна да не се бавят, а да връщат втория мандат. Тя каза да не губят времето на България и на изпроводяк ги нарече: ”Сбогом, аматьори!” Изумителни са думите на Атанасова, от които лъха огромни самочувствие и увереност. Сякаш ГЕРБ-СДС са големите победители. Като са такива, защо не съставиха правителство с първия си мандат?!
 

Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС, която беше председател на временната комисия, посочи, че по времето на правителството на Кирил Петков, освен съмнения за далавери и кражби, инвестиционната политика в страната е била слаба. По думите ѝ за 7 месеца кабинетът Петков е привлякъл преки чуждестранни инвестиции само за 43 милиона евро.

 

Лидерът на парламентарната група Десислава Атанасова заяви, че ПП неслучайно е загубила изборите и е най-добре да върне мандата, защото няма да може да състави кабинет: „Няма да може да направите правителство! Връщайте мандата и не губете времето на България. Никой вече не ви вярва! Това трябва да ви стане ясно и то ще ви стане ясно съвсем скоро. Сбогом, аматьори!"

 

Изумителни са думите на Трифонова. Какво самочувствие, каква увереност лъха от нея. Сякаш ГЕРБ-СДС са големите победители. Като са такива, защо не съставиха правителство с първия си мандат?! Занимават се със задкулистни игри, договорки и сваляне на редовно управление.

 

„Няма какво да кажете, освен сега да ги лъжете за нещо друго и след 6 месеца пак историята ще покаже, че вие сте от грешната страна“, отговори Асен Василев от ПП.

Политическите спорове около меморандума и цялостната политика на първите две политически сили продължават и в момента. Докладът на временната комисия препоръчва ДАНС и МС да предприемат по-нататъшни действия 

 

В Народното събрание продължава обсъждането на доклада, изготвен от временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около подписването и прекратяването на меморандума с "Gemcorp” по време на кабинета „Петков“.

 

Дебатът преминава основно в нападки и обвинения между ГЕРБ-СДС, по чието искане беше създадена комисията, и Продължаваме промяната. От ГЕРБ-СДС имат сериозни притеснения, че меморандумът за Gemcorp и IP3 корпорейшън не са прекратени и България ще търпи сериозни финансови щети. От ПП категорично отхвърлят тези съмнения.

 

Венко Сабрутев поясни, че меморандумът е представлявал само инвестиционно намерение, а инициатор за прекратяването му е бил тогавашният премиер Кирил Петков: „Меморандумът е необвъзващ документ. Става въпрос за писмо за инвестиционно намерение. Меморандумът е вече прекратен без санкции за българската държава. IP3 и Gemcorp нямат, подчертавам, нямат претенции към българската държава. Това беше потвърдено в писмена форма от двете компании и от Министерство на енергетиката. Няма установени финансови или други вреди за държавата“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2976 |05.01.2023 Атанасова за декларацията на ПП: Няма ги смелите мечти за 4-5 моста на Дунав и гарата в Етрополе . 6| 4049 |03.01.2023 Илиян Василев: Снизходителността към корупцията ни ”наказа” с 12 години управление на Борисов . 4| 3262 |03.01.2023 Потрес! Гергов каза, че Пловдив печели от апорта на варненските акции . 3| 3162 |03.01.2023 Премиерът на Полша се изказа в подкрепа на смъртното наказание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads