Реклама / Ads
7| 2822 |19.10.2022 НОВИНИ

Атанасова зове партиите за ”политическа смелост” и диалог

.
Десислава Атанасова Източник: БГНЕС
Лидерът на депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова призова партиите в Народното събрание да проявят ”политическа смелост” и да загърбят дребнотемието, за да има работещ и стабилен парламент.
 

"Гражданите казаха, че не желаят да видят противоборство, а единство. Гражданите не искат да плащат цената на политическото противопоставяне. При рекордно ниска избирателна активност те съставиха всички нас да работим заедно и нито една да не е в състояние да състави самостоятелен кабинет. Резултатът предполага взаимодействие между политически обекти, които са се конфронтирали остро през последните години. Времето за това изтече и това го казаха работодателите ни - българските граждани", посочи Атанасова.

 

"Имаме много сложна задача - заедно да укрепим доверието в институцията НС. За да можем да произведем решение, би трябвало да разговаряме помежду си и да стигаме до съгласие не само със съмишлениците си, но и с опонентите си. Трябва лидерство и политическа смелост. Това днес значи да си в състояние да търсиш точки на съгласие с онези, срещу които са гласували избирателите ти. Да сложиш на заден план собствената си истина и да я съобразиш с фактите. Големият факт е, че две години НС не е в състояние да излъчи стабилно и ефективно правителство. Все по-тежко стои въпросът има ли смисъл от парламентарна демокрация, ако партиите не могат да произведат управление. Това води до разпад на политическата система. Политическата смелост значи раздяла с опорните точки, скандалите", допълни лидерът на ПГ на ГЕРБ.

 

“Гражданите казаха, че предпочитат смелостта пред експериментите. Ще се изправим пред още по-голяма безпътица. Цената ще я плащаме като общество, а тя става все по-висока. Като първа политическа сила ние носим отговорност за бъдещите закони, които ще приемаме. Съзнаваме, че няма как да я поемем сами”, посочи шефката на Борисовите депутати.

 

Атанасова представи като приоритет установяване на финансова дисциплина на публичните финанси. 

 

“Държавата не може да си позволи да взема повече дългове. Ще препоръчаме към бюджета да се подходи по начин, който ще елиминира в зародиш всякаква проява на авантюризъм. Призоваваме служебното правителство да внесе всички подготвени закони за разблокиране на Плана за възстановяване и устойчивост. Обещаваме да няма обструкции от наша страна”, допълни тя.

 

"Единствено заедно можем да се борим с корупцията и да проведем “исканата съдебна реформа. Ние уважаваме избирателите на всички партии. Държим и вие да уважавате нашите. Стотици хиляди хора са гласували за коалиция ГЕРБ-СДС. Искаме те да получат нужното уважение и с това няма да правим компромис. Имайте нужното уважение към тях, когато излизате на тази трибуна. Това е минимума. Максимума ще е като видим дали ще успеем да се слушаме и да се чуем взаимно”, посочи още Атанасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3907 |17.10.2022 Плевнелиев и Паси пуснаха отворено писмо до партиите в парламента . 0| 2999 |16.10.2022 Мая Манолова: Партиите имитират преговори, заблуждават, това е непочтенно към обществото . 7| 4664 |16.10.2022 Атанасова: Безкомпромисно се приема ДБ и БСП да бъдат в една бъдеща нова коалиция . 1| 3234 |15.10.2022 Захариева: ГЕРБ няма да бави процеса, ако партиите нямат консенсус около първия мандат за съставяне на кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads