Реклама / Ads
0| 2815 |18.10.2022 НОВИНИ

Зоран Заев: Нямам намерение да се връщам в политиката, нито да се кандидатирам за президент

.
Зоран Заев
Нямам намерение да се връщам в политиката, нито да се кандидатирам за президент. Така отговори Зоран Заев на журналистически въпрос в Тетово, където участва в дискусия, свързана с енергийната криза и инфлацията, съобщи за БТА агенция МИА.
 

"Нямам никакво намерение да се връщам в политиката и да улеснявам няколко души, както заради фондация "Заев", така и заради социалните си дейности. Обичам нашия народ, обичам държавата. Нямам намерение да се кандидатирам за президент на страната, нека да бъдат спокойни. Аз съм в политиката от двадесет години, ще помагам на това и на всяко следващо правителство. Имам наследство вътре /в правителството/, вземал съм големи решения. Искам моят народ да успее, искам страната да успее.

 

Хубаво е да се разчисти. Не говоря само за времето, когато бях политик, за моята опозиция тогава и за моите хора от СДСМ, и за коалиционните партньори, и за опозицията - Заев няма да продължи. Ето един важен въпрос, важни теми, от тази тема може на някой да му олекне, но хората се интересуват от живота, от това какво се случва днес", посочи Заев.

 

На въпрос къде е по-лесно - в политиката или в бизнеса, Заев казва, че най-много обича свободата.

 

"Дойдох от бизнеса и беше малко странно лидерът на една социалдемократическа лява партия да дойде от сектора на капитала, но смятам, че това добави нова стойност, защото практиците виждат нещата по един начин, а теоретиците и творците на идеите за национални стратегии, от страна на преподаватели, неправителствени организации, по друг начин, така че се получава хубав микс.

 

Тогава имате по-реалистичен вариант за развитие на страната. Много съм щастлив в бизнеса, там, където се върнах, откъдето съм, смятам, че няма човек, който да се радва повече на свободата. Радвам се на свободата. Борих се за свободата и демократичните ценности в трудно време, когато те трябваше да бъдат приложени, приложих ги, като поех отговорност и като подадох оставка, когато трябваше. Вярвам, че нашият народ, включително политиците, ще узреят по отношение на всички права, които народът им дава, както и по отношение на отговорностите, които всички трябва да носим", подчерта Заев.

 

Заев каза, че хората идват в Югоизточния европейски университет с радост, защото има огромно положително влияние върху всички млади хора и защото представлява умалена Македония. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3189 |16.10.2022 Пеканов: Ако нямаме стабилно правителство, ще има забавяне за Еврозоната . 4| 6019 |04.10.2022 Чолаков, ГЕРБ: Питайте Христо Иванов дали Радомир Чолаков е мафия, нямаме предвалителна нагласа за министри . 1| 2876 |29.09.2022 Шефът на КНСБ: Катастрофа ще е, ако нямаме редовно правителство след неделя . 14| 3387 |29.09.2022 Кирил Петков: По-лошо е да имаме задкулисие като партньор, отколкото да нямаме коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads