Реклама / Ads
14| 3368 |29.09.2022 НОВИНИ

Кирил Петков: По-лошо е да имаме задкулисие като партньор, отколкото да нямаме коалиция

.
Кирил Петков
По-лошо е да имаме задкулисие като партньор, отколкото да нямаме коалиция. Това коментира по Нова тв съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков.
 

Той отчете - една от най-големите грешки е, че са се съгласили да имат коалиционен партньор, който е бил „Троянски кон”. „70% от енергията ни отиваше да опазим държавните средства не само от задкулисието, но и от желанието на ИТН да дава пари по стария начин”, уточни той.

 

„Имаме много голям шанс да сме първа политическа сила. Нашите вътрешни проучвания показват, че това е огромен шанс. Има голяма вероятност да сме първа политическа сила и вероятност да сме 121, плюс депутатите на трите партии”, добави той.

 

На този етап Петков посочи, че не вижда условия, по които от ПП да си партнират с ГЕРБ. „Ние искаме да направим реална съдебна реформа, реално правосъдие”, е неговото мнение.

 

И добави: „В този си формат, с това си лидерство, което има реална опасност при работеща съдебна система или КПКОНПИ, да влезе в затвора, няма как да са наши коалиционни партньори, толкова е просто”. Съпредседателят на „Продължаваме Промяната” смята, че от ГЕРБ трудно биха влезли в директен дебат. Той посочи, че канят лидера на партията Бойко Борисов на реален дебат, защото хората имали право да знаят какво мислят лидерите.

 

„Лидерите трябва да застават зад политиките си. Не ни е страх, не разчитаме само на пиар стратегии. Заставаме с лицето си за важните политики на България”, подчерта Петков.

 

„Съдът не казва, че Борисов е невинен. Казва, че факторът „неотложност” не е бил там. Това е голяма разлика. С една работеща прокуратура Борисов трябва да е в риска да е виновен”, коментира той ареста на лидера на ГЕРБ. Петков сподели, че най-големият му страх би бил, ако има експертно правителство на ДПС, ГЕРБ и „Възраждане”. „Забравете думата „експерти” - следете реалните партии, които подкрепят едно правителство”, коментира още съпредседателят на ПП.

 

"Ние управлявахме в условия на война в повечето месеци и това, което видяхме в управлението си с БСП е, че имаме много допирни точки, по които се обединяване и най-вече по темата за социланите политики. Другото е за антикорупционната комисия. За първи път и трите партии имахме консенсус по тази тема", каза още той.

"В тези седем месеца видях, че когато двете страни имат водещи приоритети, работата върви. Разбира се идеологичеаските разлики са големи, но това е нормално"- това заяви той по повод  възгледите на БСП и тези на ПП по отношение на различни теми".

"Никой няма право на база чиста идеология да не сформира кабинет", категоричен е той.

 

И отново допълни, че това, което предлагат от "Продължаваме промяната" е най-доброто, което могат да дадат от себе си, за да има една нова, просперираща България. Ние влязохме в политиката с кауза, а не да бъдем просто политици и това е основната разлика между нас и останалите. Стоим с лицето си пред всички, няма сараи, няма кой да се обажда и да спуска нареждания отнякъде- това е новият модел, към който се стремим. 30 години на прехода се правиха дребни сметки, буксувахме на едно място и за да свърши този преход трябва да работим и да променяме. Ние не се договорихме с нито един от задкулисните играчи-нито с ГЕРБ, нито с ДПС.

 

"Финансовата ни политика качи пенсиите, направихме безплатни детските градини. И с нашето управление смятам, че ще има пари за всичко и хората ще бъдат защитени", завърши той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7140 |27.09.2022 Зам.-министър Кирилов: Хакери точат стотици хиляди евра от сметките на български компании . 13| 7627 |24.09.2022 Кирил Петков: Борисов да не се крие, а да излезе на предизборен дебат . 8| 10401 |19.09.2022 Кирил Петков: Нови избори - ако нямаме 121 гласа с БСП и ДБ на 2 октомври . 0| 3466 |31.08.2022 Кирил Петков: От ПП сме против добива на шистов газ в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads