Реклама / Ads
8| 10347 |31.05.2023 АКТУАЛНО

Адв. Екимджиев: Кой държи пръстена на тази сила, която овластява Пепи Еврото, ДПС или повече Борисов

.
Източник: личен архив
За мен ключов въпрос е кой държи пръстена на тази сила, която овластява Петьо Еврото, защото за да може този човек, който в най-добрия случай в момента е адвокат или притежава ресторант, именно той да напише на Гешев: “Махай се, не си ни нужен”, това означава, че зад него има един истински властелин на силата. За мен любопитно е това, дали са ДПС, или повече ГЕРБ и Бойко Борисов, голямата картина ми е важна.
 

Това каза за ФрогНюз адвокат Михаил Екимджиев.

 

"Изявлението на Любена Павлова, бившата съпруга на Пепи Еврото, идва в контекста на всичко онова, което се случва от 2-3 дни. Виждаме как излизат всички представители на откровено проруски и антиевропейски служби. Виждаме Мустафа Карадайъ, който тази сутрин на няколко пъти сравни всички представители на “Продължаваме промяната” с “рамбовци”. Очевидно това е една подсъзнателна грешка по Фройд, но в неговите представи злодеят е американец, не е руснак. В представите на Карадайъ българският суверенитет е преданост към Русия и двойна игра с нашите партньори от НАТО и ЕС.", каза той.


"Това, което излиза през Петьо Еврото, Гешев, Сарафов, е същото проникване на същите служби, на същата прогнила проруска агентура в съдебната система. Тази система е прогнила от зависимости, които не са само монетарни, парични. Те са свързани с търговия на влияние, с кариерно израстване. Точно по мафиотски е принцип на омертата да се пазят един друг и да си правят услуги като му дойде времето.

 

Според адвокат Екимджиев не живеем в държава, а в кланово-мафиотско общество, където подземните и задкулисни лидери, какъвто е и Петьо Еврото, имат много повече реална власт, отколкото реалните магистрати и главния прокурор. 


"Аз си мислех, че авторът на това писъмце до Гешев е Ахмед Доган или някой друг артистичен тип, защото никога не съм познавал Петьо, но очевидно и той има артистични заложби. След като този човек (Петьо Петров Еврото бел. ред.) господин никой, от гледна точка на формалните, публични институции на България, може просто да прати писъмце на формално най-овластения човек, на главния прокурор, представяте ли си какво означава това?"


"Представяте ли си кои стоят зад него, за да има той тази сила. Видяхме от различни изявления на Гешев, че той е имал известно колебание или поне се е правил, че ще изпълни това предложение за да съхрани себе си". 


"Несъмнено е, че клановете на Иван Гешев и Борислав Сарафов воюват. Това стана ясно още когато Сарафов, който се държеше като подлога на Гешев, му се озъби няколко дни след атентата. Очевидно е, че сега всеки мобилизира ресурсите, с които разполага", категоричен е адв. Екимджиев.


"Любена Павлова, която като е възпитаничка на НАТФИЗ, също има актьорски заложби. Въпреки това нещата, които казва в интервюто си пред Антикорупционен фонд, са проверени и най-вероятно ще бъдат установени със снимки и ще паснат с това, което наистина се е случвало в “Осемте джуджета”.

 

"Едно от интервютата на Илия Златанов, бащата на Златанови, беше казал, че като е ходил на среща при Петьо Еврото, е видял опашка пред неговия кабинет, като на нея е чакал именно Борислав Сарафов. Това е информация от преди 3 години и чудесно си пасва със снимките и твърденията на Любена Павлова, така че има неща, които са проверени", подчерта Михаил Екимджиев.

 

Разговаря Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 10727 |02.02.2023 Адв. Михаил Екимджиев: 12 млрд. струва Гешев на българската общественост . 0| 7972 |29.08.2022 Анализатори за преговорите с „Газпром”: Да държиш оръжие на слепоочието, в очакване да се натисне спусъкът . 0| 8912 |09.03.2022 Полковник Христов с опит от Кербала и Нагорни Карабах: Който държи небето на Украйна, той контролира войната . 16| 19738 |26.12.2021 Адв. Екимджиев: Елиминирането на Гешев ще е знак за възстановяване на справедливостта и правовата държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads