Реклама / Ads
14| 6574 |15.01.2015 АКТУАЛНО

М. Андреев пред Фрог: Писанчев и Лазаров са ветропоказатели, абсурдно е да останат

.
Методи Андреев
Председателят на ДАНС Владимир Писанчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров са ветропоказатели. Затова трябва веднага да си вървят. Това каза пред Фрог нюз бившият шеф на комисията по досиетата и настоящ депутата от ГЕРБ Методи Андреев.
 
Премиерът Бойко Борисов не е дал кредит на доверие на Писанчев и Лазаров, защото все още действа стария закон. За да тръгне промяната, трябва да бъдат гласувани измененията в закона за МВР. Очаква се това да стане до първата седмица на февруари. Като човек, който е дълбоко запознат с нещата ви казвам, че тези хора няма как да останат на постовете си. Не може на ветропоказатели да  се разчитата, да  правят реформа в системата за национална сигурност. Ако Лазаров и Писанчев бяха достойни шифове на службите, нещата щяха да изглеждат много по-различно. Ако Писанчев беше предупредил правителството за фалита на КТБ и беше хванал корумпираните, които са виновни затова, сега нямаше да водим този разговор. Ситуацията щеше да е по-различна и за Лазаров, ако се беше справил в Лясковец. Само преди дни той натвори много смешни истории с търсенето на Петко Сертов и пускането на хеликоптер. Всичко това доказва, че тези хора са готови да се подложат на всяко едно управление.

Това са хора, които са готови да изпълнят политическата воля, не са за реформа. Началниците в службите не са конюнктурни. В нормалният свят-Франция, Германия, САЩ, службите зареждат правителствата с информация, и то обективно, без значение дали това се харесва на някого или не. Шефовете на служби защитават доктрината, която държавата е избрала. Кои са враговете на държавата-външни и вътрешни, кои са опасностите на държавата в момента?!. Когато истински авторитетен шеф на служба застане начело на тази служба, той не е подчинен на министър-председателя. Той е подчинен на политиката , която държавата е гласувала за тази служба да изпълнява . И Лазаров и Писанчев доказаха, че са конюнктурни началници на служби. Те не отговориха изобщо на предизвикателствата на вътрешната и външна политическа обстановка у нас, категоричен е Андреев.

По думите му те са доказали, че са ветропоказатели. И да си мислим, че такива хора могат да останат начело на службите е абсурдно. Ако искаме да сме реформаторско общество и искаме да бъдем такова, трябва да търсим хора, които да защитят интересите на държавата и обществото, а не просто да сложим хора, които ще защитават поредните политико-корпоративни интереси на новите управляващи. Досега винаги е било така. Затова държавата ни няма система за национална сигурност. Вижте, френските служби. Ясно е, че терорът не може да бъде контролиран. Но забележете каква реакция имаха там службите. За един ден локализираха терористите, на други  ги ликвидираха. А ние един месец търсим Петко Сертов. Накрая жена му отиде в Гърция и си го прибра. Забележете, че ако не ни се подаде информация отвън, тогава няма как, службите са принудени да реагират. Така беше и със случая Христо Бисеров, обясни още Методи Андреев.


Какво е мнението на депутата за ДАНС, предложената административна реформа в МВР, както и за опасностите, което грозят страната, можете да прочетете в рубриката „Интервю” в понеделник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7831 |14.01.2015 Юрист пред Фрог: Пропуски на БНБ стряскат съдии по дело на КТБ . 17| 10826 |13.01.2015 Посланик Л. Шопов за Фрог: Отношенията ГЕРБ - ДПС – мираж върху подвижни пясъци . 9| 6499 |07.01.2015 Българи в Париж пред Фрог: Терористите крещели на френски, че са от Ал-Кайда . 14| 11433 |06.01.2015 Б. Цветков пред Фрог: Корумпиран зам.-кмет става експерт в комисия в НС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads