Реклама / Ads
15| 15919 |20.06.2018 АКТУАЛНО

Арман Бабикян пред Фрог: Властта става все по-нагла

.
Арман Бабикян
Темата за вота на недоверие към третото правителство на Бойко Борисов е резонна, тъй като вътрешната сигурносте в перманентна криза в България, а в момента е особено изострена. Това се случва поради вопиющата некомпетентност на политическото ръководство на МВР да изпълнява функцииите си. Това коментира пред ”Фрог нюз” политическият пиар и анализатор Арман Бабикян:
 

Разбира се има и други важни и болни за обществото ни проблеми - социалните, примерно протестите на  майките на децата инвалиди. Но фактът, че властта се съпротивлява срещу гражданите си, които просто търсят правата си и начин да живеят достойно, е показателен.

 

Защото, вижте на какво сме свидетели - вчера един мълчалив социален министър, който твърди, че работи и ще предложи законопроект, което означава, че все пак някой се опитва да намери законодателно решение на проблема и група хора, които очевидно бяха мотивирани от друг политически център на властта - синдикатите. Имам предвид безпардонното поведение на председателя на Подкрепа Димитър Манолов, който много грубо и невъзпитано се обърна към изтерзаните майки на болните деца да си ги приберат вкъщи. Но, за съжаление, той не беше единственият мотивиран от структури, подопечни на Министерство на финансите - пряко или непряко свързани с него.

 

Проблемът е очевиден - той е на гърба на Народното събрание и е някак цинично да се появяват хора като Манолов, който да твърди, че от 20 години се бил борил с този проблем. Извинете, ама като си се борил от 20 години, защо няма ефект?! Какво е постигнал този човек, освен поста си? Разбирате ли колко нелепо изглеждат тези хора - Манолов и онази зам.-министърка дето я уволниха, заради скъпата й командировка зад Океана.

 

Нелепо и грозно е поведението на властта. Тя става все по-нагла и е все по-далеч от хората, които са я избрали. Тази власт очевидно не разбира къде се намира. Нашите общи служители са забравили къде и какво работят.

 

Майките на децата с увреждания са достатъчно изстрадали и интелигентни, за да виждат, че никой няма да им обърне внимание и пред очите им се разиграват циркове, резултат на евтини пиар номера на властта.

 

Вотът вероятно ще мине като всичко досега. Би било изненада, ако БСП този път се подготви трудолюбиво за гласуването, а не го мине на бегом - със слаби аргументи както стана при предходния  вот - за корупцията. Ако имаш 80 депутати не е нормално да правиш гласуване срещу кабинета само с извадки от медиите.

 

Европредседателството приключи - дойдоха чужденците, разходиха се по мостовете и си тръгнаха. Радостта ни трябва да се основава единствено върху политически факти и аргументи. Единственото обективно постигнато нещо, е обръщането на погледите и вниманието на Европа по посока на Западните Балкани - това е добро и трябва да продължи.

Пък лятото ще свърши и току -виж хората се събудят от лятна дрямка. А наесен може да видим не само майките с болни деца на барикадите. Възможно е...

 

Записа Аделина Делийска

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 11110 |16.06.2018 Протест ”Заедно срещу мафията!” пред Министерския съвет . 15| 55422 |12.06.2018 Историк пред Фрог: Слави Трифонов изкара от равновесие Борисов . 2| 8349 |11.06.2018 Геодезистите предупреждават министри за рискове с плажа ”Корал”! . 23| 23828 |08.06.2018 Бонев: Цецо, сигурно по-презиран от теб няма, предател на МВР и законността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads