Реклама / Ads
23| 11108 |12.11.2018 АКТУАЛНО

Антон Кутев: Прокуратурата обвинява сините очи на Елена Йончева за КТБ, а не Пеевски

.
Антон Кутев Източник: БГНЕС
”Знам, че в делото КТБ са замесени милиарди, как така обаче след толкова години разследвания решиха, че сините очи на Елена Йончева са крали. Тя е силна, но и беззащитна жена. Ключовите хора на прехода, които оцеляха са на свобода, прокуратурата не се занимава с тях”. Това заяви депутатът Антон Кутев.
 

Той коментира искането от страна на прокуратурата за сваляне на имунитета на двама депутати от БСП, Кутев заяви: "Когато говорим за КТБ, нека сме наясно, че има един човек, който участваше пряко. Той беше депутат и бизнесмен и много добър със собственика и управителя на банката преди да фалира тя. От там се източиха много пари и бяха замесени много имена, включително и на действащи тогава министри". Според него от всичко това, след 4 години разследване, прокуратурата установи, че небесно сините очи на Елена Йончева източват КТБ. "Това е цинизъм. Делян Пеевски успя да узакони стотици милиони, антокорупционната комисия го проверява и установява, че всичко е законно. Как става така- за 4 години 600 млн. лв. - 800 млн. лв. стават напълно законни?", попита Кутев.

 

Той подчерта, че от началото на годината има 10-15 видими убийства, 10 коли изчезват в София само за ден. Всичко това обаче излиза извън пряката дейност на прокуратурата, а Елена Йончева се оказва човекът, който е източил КТБ и пере пари. Социалистът припомни, че излиза в един вестник информация, че Йончева ще е водач на листата на БСП и прокуратурата изведнъж намира в нея банков обирач, а Камарата на строителите решава, че ще й иска оставката. "Не знам кой ги навързва тези работи, но знам, че ако проблемът на тази държава е Елена Йончева, то всички - през министър-председателя, главния прокурор и шефа на Камарата на строителите, трябва да си тръгнат веднага. Те нямат смисъл, щом имат толкова власт и това им е проблемът", категоричен бе той.

 

По повод на искането на Камарата на строители за оставки на 4-ма депутати от БСП, Кутев коментира, че чл. 12 от Конституцията казва, че граждански сдружения, каквото са и те, нямат право да се занимават с политически искания. "Да се иска оставката на депутат за това, че иска проверка на публични средства и да се казва, че това вреди на имиджа на България, е недопустимо", заяви той. По думите му те нарушават и диалога с работниците, което ще доведе, от своя страна, до допълнително напрежение в тези отношения.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 9335 |09.11.2018 Елена Йончева: Делото срещу мен е по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров . 21| 11880 |30.09.2018 Скандал! Прокуратурата иска да отнеме лиценза на „Юнион Ивкони“, „Автомобилна администрация“ прикрива фирмата . 7| 7354 |25.07.2018 Антони Гълъбов пред Фрог: „Обединени патриоти“ са обединени само на име . 6| 11276 |03.07.2018 Адв. Екимджиев за Фрог: За пръв път фирма осъжда прокуратурата на близо 900 000 лв. за провален бизнес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads