Реклама / Ads
1| 5221 |24.01.2020 АКТУАЛНО

Арх. Пламен Пламенов Мирянов, създател на фондация „Нашият дом е България”, получи „Златно сърце”

.
Благотворителни проекти и социални инициативи в общо 10 различни категории получиха официално признание в шестото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце” на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review. Церемонията се състоя на 21 януари 2020 в София.
 

Представители на частния сектор, медиите, политиката и неправителствените организации бяха наградени за усилията си да организират и популяризират различни каузи със социален и обществено значим характер.

 

Фондация „Нашият дом е България" грабна отличие в категория „Проекти с културен и образователен характер", за се беотрицателните усилия на арх. Пламен Пламенов Мирянов в изработката на книги и видео проекти, представящи богатствата на родината и визуализиращи значимото литературно наследство на България. Фондацията на младия архитект Мирянов създава десетки образователни клипове за учебната програма на МОН, инициативи за съхраняване и обновяване материалната база на национални паркове и създаване на културни събития с образователен и патриотичен характер, представящи художествено слово пред ученици и студенти.„Всяко изкуство, в което отдаваме нашия талант, трябва да служи на човека и на обществото, а не на нашето его -споделя арх. Мирянов. И добавя:

 


.

 

„Аз вярвам, че всички възможности, способности и таланти са ни дадени от Бог. Наш дълг е да работим с тях, да ги преумножаваме и да ги използваме за благоразвитието на нашето общество, да сме социално ангажирани и да правим живота на хората около нас по-добър, красив, здравословен и смислен. По този начин ние изпълняваме Божията воля".

 

Арх. Мирянов добави, че е грешно движещата сила на добротворците да са аплодисментите и признанието. Затова призова да правим добро, без да търсим слава! Младият творец е категоричен, че усилията на фондация „Нашият дом е България" да се върне вярата в доброто в обществото ни ще продължат и в бъдеще!

 


.

 

В края на церемонията той изрецитира и няколко стиха от стихотворението „Съзерцание" на Иван Вазов по повод 170-годишнината от неговото рождение.


По време на наградите бе проведена и първата конференция „Златните сърца говорят".Организаторите на едни от най-успешните каузи споделиха опита си от кампаниите, които са организирали.

 

Арх. Пламен Мирянов завършва френската езикова гимназия в София през 2007 г. с отличен успех. Същата година е приет в УАСГ, специалност .Архитектура", и се дипломира през 2013 п, катедра „Интериор и дизайн". От 2008 г. работи като интериорен дизайнер - стажант в APTEKC ПРОЕКТ ЕООД, а през 2017 г. става и ръководител на APTEKC ПРОЕКТ ЕООД. Участва във всички проекти на строително-инвестиционната компания APTEKC ИНЖЕНЕЕРИНГ АД . Създател е на философията и концепцията на всички сгради на компанията, както е и автор на дизайнерските разработки и визиите им. От 2018 г. работи интензивно с дизайнерското бюро на ЗАХА ХАДИД в Лондон.

 


.

 

През 2016 г. инициира национална кампания „Нашият дом е България" с цел издигане националното самочувствие и дух на българите, популяризиране красотата на родината и съхранение на националните традиции, фолклор и културата на България.

 

Страстта и любовта, с които работи, не остават незабелязани и не след дълго дават и своите резултати.

 

- 2018 г. Награда „Златно сърце" на списание и клуб Business Lady в категория „Патриотични дейности" на фондация „Нашият дом е България". - Първа награда за жилищна архитектура с проект „Диамант" на националния конкурс „Сграда на годината". - Организиране на най-голямото хоро на Седемте рилски езера.

 


.

 

- Организиране на „Балон фест Казанлък" - полети над яз. Копринка.

 

- Първа Награда от Международния Тур филм фест -България „На източния бряг на Европа" за най-добър филм „Магията на българската роза".

 

- Награда от списание и клуб Бизнес лейди за „Инвеститор в християнските и морални ценности на обществото".

 

- Модератор на Multilingualism - united in diversity в Брюксел по повод Деня на славянската писменост - 24 май.

 

- 2017 г. Първа награда за жилищна архитектура с проект „Летера" на националния конкурс „Сграда на годината".

 

- През същата година получава наградата .Достоен българин" на инициативата. Достойните българи" на вестник „24 часа" и БНТ.

 

- 2016 г. Основаване на фондация „Нашият Дом е България".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 34610 |28.08.2019 Филолог от СУ: Сертификатът на Пламен Георгиев е пълен с грешки, вероятно е превод чрез Google . 17| 15740 |28.08.2019 Пламен Георгиев скрил от НС, че има сертификат за владеене на по-добър испански . 11| 9339 |15.08.2019 Р. Кънев: Назначението на Пламен Георгиев - гавра с българските граждани . 11| 11004 |02.04.2019 ПР експерт за Фрог: Охраната на Пламен Георгиев ще го пази от журналистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads