Реклама / Ads
24| 6014 |10.04.2023 АКТУАЛНО

Арх. Шишков за проверките на ”Хемус”: Тенденцията е, че при всяка проверка се оказва наистина липсващ асфалт

.
Източник: личен архив
”Истината е, че на няколко от магистралите направихме проверки по различни причини. Основната причина за регионалното министерство е това да знаем в какво състояние са пътищата и как трябва да ги ремонтираме. Тези, на които направихме проверки, бяха в очевидно лошо състояние. За част от тях обаче, съвпаднаха преписки на Министерството на вътрешните работи, които прераснаха към днешна дата и с проверки за българската прокуратура. На магистрала ”Хемус”, която е от София до Яна, ноември месец бяха направени проверки по искане на МВР.
 

Може би седмица преди изборите по искане на българската прокуратура, бяха взети конкретни ядки през 250 м. На 2000 кв.м бяха взети конкретни ядки. Резултатите показаха това, което аз говорих. Имаме тенденция, че при всяка проверка се оказва наистина липсващ асфалт".

 

Това заяви служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков в "Денят ON AIR".

 

По негови думи резултатите са едни и същи, независимо от институциите, с които съвместно се правят проверките на пътищата. "Тази тенденция роди и тенденциозно отношение към мен. Определени политически сили започнаха да ме атакуват, че пробите не се взимат правилно, а се взимат на определени места.

 

Резултатът и съвместната проверка с прокуратурата показа на практика едни и същи резултати от това, което бяхме оповестили малко преди това. В резултат на това разследване, беше направена проверка и на Западна тангента и резултатите отново са сходни", категоричен е арх. Шишков.

 

Попитан кой ще плати сметките за ремонта, той отговори, че всички ще ги платят. "За това е нормално Министерството на вътрешните работи и прокуратурата да работят по тези проверки. Аз направих проверка и на Северната тангента на София. Изключително важно е да знаем този път къде да го ремонтираме. Този георадар ще покаже истината за състоянието на пътя. В момента нямаме резултати в тази посока. Беше коментирано, че този георадар представлява детектор на лъжата за асфалта. Истината ние ще я разберем след около 2 седмици за целия път", уточни служебният министър.

 

По думите на арх. Иван Шишков със сигурност ще има наказани, но никой няма да строи пътищата по този начин. "Започваме да се запознаваме в дълбочина с проблемите на пътищата и ще имаме по-ясна представа какво задание да направим и как да ги ремонтираме", увери той.

 

Служебният министър обясни също, че е наета хърватска фирма за обследванията с георадар. "Фирмата е хърватска, известна е в европейския пазар, с нея наистина ще можем да получим ясни и точни резултати. Логично е да черпим от тази държава познания как ремонтират пътищата. Те правят първо това изследване, за да знаят как да ремонтират пътищата. Под 30 хиляди лева за 16 км. е уговорената цена с фирмата, като с нея ще направим още едно обследване, за да можем като държава да знаем какво точно да ремонтираме", заяви арх. Шишков.

 

Относно казуса с проверките на "Граф Игнатиев" и жълтите павета, служебният министър обясни, че регионалното министерство е направило каквото трябва. "Считам, че трябва да оставим европейската прокуратура да си свърши работата. По-големите загуби са от некачественото строителство, задълбочи се, мисля, че държавата и ние търпим щети от качеството на строителството."

 

"Преди Великден искаме да облекчим движението - ще пуснем 6,5 км от магистрала "Европа" преди границата към Калотина и 7 км от северния път от Ботевград към Мездра", каза още арх. Шишков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 14356 |22.08.2018 Позор! Нагласени се оказаха проверките на властта в центровете за деца с увреждания . 12| 6799 |05.05.2015 Д-р Шишков за Фрог: Д-р Дечев е необходим на здравеопазването . 2| 6042 |26.02.2015 Д-р Шишков пред Фрог: Депутати помагат за източването на средства . 1| 5707 |08.12.2013 ЧЕЗ засилва проверките за кражби на ток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads