Реклама / Ads
14| 10946 |06.11.2011 АКТУАЛНО

Астероид лети към Земята дни преди края на света?

.
Голям астероид, с техническото название YU 55, ще премине край нашата планета във вторник. Космическата скала има диаметър около 400 м и ще се окаже на 323 000 км от нас в най-близката точка на траекторията си, което е по-близо, отколкото Луната.
 

 

"За първи път от 1976 г. естествен космически обект минава толкова близо до Земята. Това ни дава голям и рядък шанс да проучим такова небесно тяло, без да хвърляме средства за космическа сонда и време за полета й до обекта", каза американският астроном Скот Фишър, цитиран от "24 часа".

Негови колеги от космическата лаборатория на НАСА в Пасадена, щата Калифорния, добавиха, че орбитата и позицията на астероида са добре известни и сблъсък със Земята или Луната е изключен.

Хиляди астрономи и любители ще следят трасето на небесното тяло, което ще се вижда с оптически уреди от северното полукълбо. Наблюдение с невъоръжено око едва ли ще бъде възможно, тъй като обектът е твърде малък и размазан на небесния фон, твърдят експертите. Дори космическият телескоп "Хъбъл" на Международната космическа станция няма да може да го улови, защото астероидът се движи много бързо.

Най-доброто време за наблюдение ще бъде в ранната вечер на 8 ноември (около полунощ българско време) от източното крайбрежие на САЩ.

Според учените астероидът YU 55 гостува периодически в околоземното пространство от милиарди години, но орбитата му се променя от различни небесни фактори и не може да се каже точно кога пак и на какво разстояние той ще прелети край нас следващия път.

Докато летящият астероид е повод за научни наблюдения и експерименти, други изследователи твърдят, че планетата ни е засташена от истински апокалипсис. Предвестник са  антарктическите зими и знойни лета, които ни очакват след 2012 година

.Други учени смятат, че  предполагаемата дата за свършека на света е 11.11.2011 година, но за това ще научат само посветените, пред които ще се отворят нови космически пространства, вероятна възможност за оцеляване.

А според календара на маите дата 12.12.2012 г. ще е фатална за съвременната цивилизация, обитаваща планетата Земя.

Краят на света няма да бъде през 2012 година, а много по-късно. Това твърди архитект Марияна Везнева, която гостува в предаването “Насреща Люба Кулезич”. Тя бе категорична, че извънземните са й посочили като фатална за Земята 3343 или 3433 година.

Марияна Везнева открила дарбата си през 1981 година. По нейни думи Людмила Живкова й се явила на сън малко преди смъртта си. Марияна видяла нейния кабинет, по чиито стени било пълно с некролози. Две седмици по-късно абсолютно същите скръбни вести се появили из цяла София – този път заради кончината на Людмила Живкова.

Също през 1081 година била първата й среща с извънземните. Отново на сън тя се запознала с двама мъже и една жена. Те й връчили огледало, в което Марияна видяла как очите й са полузатворени. Извънземните предложили да й помогнат да прогледне, но срещу това ще трябва да вижда цялата човешка мъка. Единият от мъжете целунал Марияна. Когато се събудила, видяла, че на същото място се е очертала звезда. При следващото си заспиване Марияна Везнева започнала да вижда нещо като телевизионен екран през затворените си клепачи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 17546 |28.01.2011 Алма Матер – предизборен щаб на Октопода . 8| 6839 |29.05.2010 Евровизия с предизвестен победител? . 8| 8261 |19.11.2009 Ученици дърпат стръвно цигарите преди даскало . 0| 6282 |30.03.2009 Светът потъна в тъмнина в "Часа на Земята"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads