Реклама / Ads
1| 5239 |11.12.2007 АКТУАЛНО

Бъдеща българска звезда по германските сцени

.
Българинът Даниел Димитров учи актьорско майсторство в една от най-престижните германски школи - Stage School. Специално внимание на нашенеца е обърнал Frankfurter Allgemeine Zeitung. Подобен жест заслужават обикновено хора, у които "има хляб".
 

  Запомнете това име!

  Българинът Даниел Димитров следва вече втора година в престижното актьорско училище Stage School в германския град Хамбург. 28 –годишният младеж, който е учил първоначално за търговец на недвижими имоти, живее в работническото предградие Ведел и мечтае да застане на сцената в големи театрални - и мюзикъл постановки.

Към Даниел е проявил специален интерес един от най-престижните германски ежедневници „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, който разказва за него в рубриката си „Хората на Хамбург”. faz.jpg

Димитров не крие, че тъкмо в Хамбург бие пулса на немската сцена за мюзикъли. Тук има само първокласни сцени като Neue Flora (Нова Флора), Theater im Hafen (Театъра на пристанището) или Operettenhaus (Оперетната къща); тук се поставят и повечето от най-популярните и касови продукции в Германия: "Мръсни танци", "Цар-лъв", а от декември се играе и новият мюзикъл на известния Удо Юргенс. Даниел все още не е посещавал Ню Йорк, но за сметка на това не пропуска представление, включително и заради необходимостта „да си свери часовника”, да види какво правят бъдещите му колеги. Най-любимият му мюзикъл в момента е „Falco meets Amadeus” („Фалко среща Амадеус”), който е гледал в Берлин. В Хамбург обаче е Мекката на кастингите, тук те се провеждат непрекъснато. Идват актьори от цяла Германия и Европа, пеят и танцуват. Даниел познава мнозина, които са участвали в подобни продукции, като някои от тях са дори негови доценти от актьорското училище. Той учи в него от 2006 г. Във випуска му има около 90 студенти, които всяка сутрин започват занятия точно в 9 часа, посещават актьорски и танцови курсове, провеждат езиково обучение, певческа и балетна подготовка. Даниел разказва, че след три години, ако си вземат всички изпити, младите актьори ще получат дипломи. Stage School струва доста пари, но пък има добра слава – много от най-известните актьори в мюзикъла са го завършили. Той се надява скоро да се присъедини към тях. Откакто е бил аниматор в български клуб и е стоял на сцена знае, че това доставя неимоверно удоволствие. А в Хамбург още повече.

 

Ана Кочева 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6935 |09.12.2007 Ако станеш звезда, не се променяш ти, променят се всички останали . 2| 6214 |30.09.2007 Една българска учителка . 10| 8446 |29.08.2007 Тежък лондонски адвокат вдигна българска църква . 0| 6358 |23.07.2007 99-годишна звезда от нямото кино се връща на големия екран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads