Реклама / Ads
17| 8835 |10.04.2008 АКТУАЛНО

Битата учителка по английски в Пловдив набедена за виновна от родител

.
Ще заведа дело срещу учителката по английски език за морални щети. Това заяви бащата на момчето, нагрубявало и блъскало преподавателката в Гимназията по хранителни технологии в Пловдив.
 
Бащата на ученика Георги Шаламанов заяви още пред „Фокус", че ще защитава детето си докрай. Той също е учил в същото училище и смята това за свой дълг. По думите му момчетата са били привиквани в полицията и са били държани там 4 часа, като преди това са били принуждавани да пишат обяснения под диктовка на дознатели. От тогава до момента Георги Шаламанов е в болнични от възпален синузит вследствие от стреса, който е получил, каза бащата. По думите му не синът му, а учителката го е заплашвала с мутри с имената "Чушката" и „Чушкопека".

Момчето не е имало досега проблеми с дисциплината, а оценките му са много добри, каза класната ръководителка Десислава Джамбова. Георги Шаламанов и Стоил Стоилов, който му е помагал, са предложени за предупреждение за преместване в друго училище заради инцидента.

Според класната 30-годишната учителка по английски език Мария Чулова е имала и друг път проблеми с дисциплината на учениците. Причината за възникналия скандал е фактът, че Чулова е писала двойки заради отсъствия от час, или заради дисциплинарни провинения, по думите на учениците, което е нарушение на Правилника за народната просвета, коментираха преподаватели. В училището са се разделили на два лагера - за и против Чулова.
Директорът на Професионалната гимназия по хранителни технологии в Пловдив Владимир Милушев е отсъствал в деня на инцидента, стана ясно днес. Негов заместник във въпросния ден е бил помощник-директорът Иван Чакъров, който се бил опитал да овладее ситуацията, каза Милушев.
„От самото начало съм я държал под крилото си и я съветвах да не пише двойки за отсъствия и дисциплина, защото е нередно", каза още Владимир Милушев. Сега той ще поиска писмено обяснение от Мария Чулова, след което ще прецени какво дисциплинарно наказание да й наложи.
Директорът не отрече да са идвали следователи, които да го разпитват за инцидента. Самият той е мислил, че е овладял ситуацията на местно ниво и затова не е сигнализирал Инспектората по образование. „От Общинската комисия за борба с противообществените прояви разгласиха случая, без дори да ме предупредят и да говорят преди това с мен", каза Милушев.
Самата Мария Чулова заяви пред Агенция "Фокус", че учениците са вече по-добри. Тя обясни, че в този ден ученикът Георги Шаламанов е бил неузнаваемо превъзбуден и се е държал лошо, като я е блъскал и удрял. Целият клас са крещели, чували са се цинични реплики и закани, че ще бъде изнасилена, и дори, че ще и поставят бомба у дома.
Ученикът Стоил Стоилов каза, че в този ден нещата в класа са излезли от контрол. „Не трябваше да се стига до това, сега чувствам вина". Стоил дори се е извинил на преподавателката Чулова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5338 |07.01.2008 Английският вестник „Гардиън” : „Проблемът със свободата на пресата в България” . 2| 6236 |30.09.2007 Една българска учителка . 1| 5565 |08.09.2007 Българка се бори с болестта на Алцхаймер, учи английски наново . 0| 9913 |22.05.2007 Прокобата "Президент на Локомотив Пловдив": застреляха и сегашния бос Александър Тасев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads