Реклама / Ads
28| 7097 |11.04.2023 АКТУАЛНО

Бивш офицер от КГБ: Шойгу и Герасимов може да договорят убийството на Путин

.
”Руският опозиционер Генадий Гудков (на снимката) заяви, че президентът на страната Владимир Путин може да бъде убит от най-високопоставените военни”, предаде украинската информационна агенция УНИАН.
 

"Аз не изключвам вероятността в някакъв момент министърът на отбраната Сергей Шойгу и главнокомандващият на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов да решат, че заради неуспехите в Украйна трябва да бъде свален от власт. Двамата, като нищо, може да се обадят на шефа на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс и да организират убийството на президента", добави бившият офицер от Федералната служба за сигурност (ФСС) в Москва.

 

"Стопанинът на Кремъл може и да е авантюрист в областта на външната политика, но по отношение на собствената си сигурност той е параноик. Путин чувства заплахата за живота и властта си много добре. Руският президент преди началото на войната в Украйна (24 февруари 2022 г.) смени целия личен състав на охраната си. Държавният глава се страхува да не бъде предаден с всички произтичащи от това последици. Той чувства, че опасността е зад гърба му. Ето защо Путин продължава с чистките в Кремъл и ще продължи с тях", посочи още бившият депутат в руския парламент.

 

По думите на Гудков президентът на Русия не се страхува от народа си. "За него работят около един милион войници, полицаи, хора в службите за вътрешна сигурност, разузнаването и т.н. От какво може да го е го страх?", попита реторично той.

 

"Не съществува и външна заплаха за властта на Путин. Клишето за заплаха от страна на НАТО е пропагандна дъвка. Тя е предназначена за гражданите на Русия, които нямат критично мислене", добави Гудков. "Заплахата за Путин е в Кремъл и то сред най-близките му хора", каза още той.


Гудков (роден в град Коломна, Московска област, през 1956 г.) е работил от 1982 до 1993 г. в КГБ (Комитет государственной безопасности – Комитет за държавна сигурност) и достигнал до чин майор. Гудков е бил депутат в Държавната дума (долната камара на руския парламент) от 2001 до 2012 г. Имунитетът му бе снет заради обвинения в пране на пари и незаконна търговска дейност, отправени от българския гражданин Ивайло Зартов.

Последният бе осъден у нас на 9 години затвор за присвояване на чужди средства в особено големи размери и безстопанственост, довела до големи финансови загуби.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3776 |10.02.2023 Емил Джасим: В държавата на бившите . 4| 17273 |12.01.2023 Осъдена в 8 американски щата, създадена от бивш депутат. Коя е компанията Nexo? . 5| 5042 |14.11.2022 Бившият енергиен министър Николов: Четири месеца тъпчем на място по Плана за възстановяване и устойчивост . 8| 12735 |25.10.2022 Безобразия! Лъснаха аферите и в болница ”Чирков”, бивш шеф ги спря, но го уволниха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads