Реклама / Ads
8| 7612 |04.07.2019 АКТУАЛНО

БОЕЦ номинира Бойко Атанасов за главен прокурор

.
Бойко Атанасов
Гражданско сдружение БОЕЦ номинира следовател Бойко Атанасов за главен прокурор.Това съобщиха от организацията. В информацията се казва:
 

В началото на 2019г. БОЕЦ обявихме стартиране на инициатива за номинации и избор на обща гражданска кандидатура за главен прокурор на България.

На  17.04.2019г. в хотел „Балкан“ (Шератон) София, на организираната от  БОЕЦ и Инициатива „Правосъдие за всеки“ Конференция „НЕЗАВИСИМ СЪД – СВОБОДНА ДЪРЖАВА! ЗА ПРАВОТО И СПРАВЕДЛИВОСТТА!“  обявихме началото на дебата и номинациите за обща гражданска кандидатура за главен прокурор. 

Проведохме десетки срещи и разговори с колеги от неправителственият сектор, с активни граждани и неформални граждански организации. Освен предвидените в ЗСВ условия, ние поставихме още три условия:

 

– кандидата зад който ще застанем не трябва да е заемал длъжности, на които да е бил назначен, или излъчен от политически партии,

-не трябва да е бил член на БКП или по какъвто и да е начин свързан с ДС,

-да има доверието на гражданското общество, като чрез действията си и професионалната си работа да е доказал, че е независим и неподвластен на управляващата ни мафия.

 

Въпреки насажданото мнение, че всички са маскари, в България има и честни магистрати, както в съда, така и в прокуратурата и следствието. Макар и малцина те водят своята битка срещу мафията и корупцията и в защита независимостта на съдебната власт, вътре в самата система. И репресиите спрямо тях са най-верният лакмус за техните качества и непримиримост. Следовател Бойко Атанасов, съдиите Лозан Панов, Методи Лалов, Калин Калпакчиев са само част от достойните и заслужили доверието на обществото магистрати. 

 

През последните десетилетия прокуратурата се превърна в главен стожер на властта на мафията, като избора на неин ръководител беше инструмента на политическата мафия за контрол над тази институция, изградена по сталински модел. (Спомняте си „Ти си го избра“) От защитник на общественият интерес прокуратурата се изроди в бухалка на мафията срещу неудобните и непримиримите и пералня за изпиране на нейните господари. Последният мандат на Цацаров начело на прокуратурата е най-силното доказателство, че докато мафията си избира главен прокурор, всеки опит за борба с корупцията, за справедливост, или съдебни реформи е обречен. Затова гражданите трябва да разчупим това зловредно статукво и да издигнем един честен и смел главен прокурор извън властта на мафията. Това е една от най-важните битки за тази година. Борисов, Пеевски, Цацаров и компания ясно съзнават това и още след като обявихме тази наша инициатива репресиите и ударите срещу БОЕЦ ескалираха. Тяхната агресия показва техните страхове! Страхът от възмездието, страхът, че губят контрол и страхът от зараждащото се гражданско общество! 

 

След проведените разговори и номинации, БОЕЦ обявяваме избора за следовател БОЙКО АТАНАСОВ  ЗА ГРАЖДАНСКИ КАНДИДАТ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!


Бойко Атанасов е роден в град Кюстендил, където завършва средното си образование. Дипломира право към ЮЗУ “Неофит Рилски” в Благоевград. Женен е , има две дъщери. От 1997г. работи в следствието първоначално като помощник следовател, а от 2002г. заема позицията на следовател.


Явявал се е на конкурс за административен ръководител на Софийска градска прокуратура от 2011 година до 2016 година. На конкурсите е представял своите концепции за развитието на разследването в прокуратурата и следствения апарат с оглед спазване на закона и осъществяването на надзор на законността на прокурора и на присъщите му законови функции. В началото на 2019г. Атанасов  се яви и на конкурс за български европрокурор, като разобличи и показа, че и този избор е манипулиран и предрешен.


Уведомен е през месец май 2016 година, че спрямо него са използвани неправомерно специални разузнавателни средства (СРС), и води дело в Софийски градски съд за това безобразие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9468 |18.06.2019 КПКОНПИ подхваща Гешев след разследване на Фрог и сигнал на БОЕЦ. Да видим... . 20| 14223 |11.05.2019 Прокуратурата удари БОЕЦ заради битката им с мафията . 9| 16363 |22.04.2019 ”Апартаментгейт” ръфа и Каракачанов - bTV, Нова и БОЕЦ без прошка . 5| 11828 |11.01.2019 Бойко Атанасов за Фрог: В съдебната власт се раздават тайно пари като при мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads