Реклама / Ads
0| 6402 |14.01.2008 АКТУАЛНО

Демоничен бръснар грабна Златния глобус

.
"Суини Тод, демоничният бръснар на Флийт стрийт", или другояче казано Джони Деп грабна Златен глобус за ролята си в едноименния филм. Джони има слабост към Ванеса Паради, дъщерите си, татиуровките, ретро стила; сантиментален е, но със страхотно чувство за хумор.
 

"Суини Тод, демоничният бръснар на Флийт стрийт" е най-добрият мюзикъл или комедия, награден със "Златен глобус", а добре познатият Джони Деп получи "Златен глобус" за ролята си в този филм.  Деп победи в категорията за най-добър актьор в мюзикъл или комедия за ролята си на енигматичния бръснар-убиец Суини Тод. Това беше осмата номинация за неустомия Джони, най-сетне тя се увенча и със статуетка.

Деп се слави, освен с френетичната любов към децата си, които има от Ванеса Паради и с почитта си към татуировките и ретро стила на обличане, още и с това, че не приема славата като даденост и винаги отделя внимание на своите почитатели. През 2005-а година дори оглави класацията на списанието Autograph Collector за знаменитости, които раздават автографи.johnny_depp.jpg

Френската актриса Марион Котийар получи "Златен глобус" за най-добра актриса в мюзикъл за Едит Пиаф във филма "Животът в розово". Най-добра актриса в драматичен филм е Джули Кристи за "Далеч от нея", най-добър актьор в драматичен филм - Даниъл Дей-Луис за "Ще има кръв".

Британската романтична драма „Изкуплението” бе отличена със „Златен глобус” в категорията най-добър филм, като се справи с конкуренцията на „Американски гангстер”, „Няма място за старци”, „Източни обещания”.

Френско-американският филм "Скафандърът и пеперудата" получи "Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм. Кейт Бланшет взе  "Златен глобус" за най-добра поддържаща актриса във филма "Не съм тук".

Наградите "Златен глобус" се присъждат в 13 категории за игрални филми и 11 за телевизия от Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд и са важен етап към Оскарите - най-високите отличия в киното, които се присъждат през февруари от Академията за киноизкуство в Холивуд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6929 |13.01.2008 Ирина Акташева, Христо Писков и Анжел Вагенщайн с награди за принос към родното кино . 1| 5557 |13.01.2008 Кристина Агилера роди момченце в Лос Анджелис . 0| 5367 |13.01.2008 Племенник на Елизабет II продава бизнеса си на руски олигарх . 1| 5360 |12.01.2008 Как да преборим зимната депресия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads