Реклама / Ads
1| 6402 |31.07.2007 АКТУАЛНО

Ексшпионка от ЦРУ пише книга за медиците ни

.
Линдзи Моран, бивша шпионка на ЦРУ и авторка на издадения на български бестселър "На светло. Моят живот като шпионин на ЦРУ" ще напише книга за българските медиции и живота им в затвора Джудейда.
 

 Моран щяла да публикува статия за водещ американски вестник, в която ще хвърли повече светлина за бъдещия си проект, съобщиха българските й издатели от ,,Персей”. Сега ексшпионката се опитва да установи контакт със сетрите ни, а в най-скоро време може да бъде посрещната на българска земя. На имейла си lindsaymoran@hotmail.com писателката очаква всеки, който има интерес по темата, да сподели с нея мнението си.

 37-годишната Моран е сред съвременните писатели и публицисти с неподправена безспристрасност и актуално мислене. В мемоарната си книга с тънка ирония тя описва как се избират и подготвят агенти в ЦРУ. С много хумор разбулва тайни около Управлението, които никой не е обявявал до сега. Писателката споделя и за мисиите си на Балканите, в които неведнъж е имала любовни афери с българи. Линдзи пише за страната ни с много обич, но и с много реалност в думите си. През 1994-1995 г. Моран е действала под прикритието на преподавател по английска литература в Американския колеж в София. Две години по-късно тя отново се завръща в страната ни, но този път като Фулбрайтов стипендиант.

 Постъпвайки в ЦРУ през 90-те, Моран бързо успява да впечатли началниците си. Завършва втора по успех Фермата - омразната школа за обучение на бъдещи агенти, след което е изпратена със секретна мисия на Балканите. Тя обаче не може да се примири с фалшифицирането на данни от ЦРУ, за да се намери повод за нападението над Ирак. Разочарована от колегите си – ,,сбирищина от кретени или банда акули”, както ги нарича, тя напуска.  След това написва книгата, в която без притеснение разказва за скрибуцащата машина на ЦРУ и за това как методите там с нищо не са се променили от Студената война насам. Линдзи Моран вече е персона нон грата за ЦРУ и повече никога няма да намери място в неговите редици, заявяват от Управлението. Но тя ни най-малко не се притеснява от това. Вече има световен бестселър, преведен дори и в далечен Китай, и е автор на най-четените издания в САЩ. Щастливо омъжена е, а в началото на 2005 г. роди момче.Frognews.bg

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5376 |18.07.2007 Demonoid.com публикува 7-та книга за Хари Потър . 0| 6376 |10.07.2007 Българчета и французойчета описаха Източните Родопи в книга . 2| 6890 |22.06.2007 В последния "Хари Потър" Роулинг затрива двама герои; познаваме ги още от първата книга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads