Еротичната кухня е и здравословна
Афродизиаци (aphrodiziacos - от гр. любовен) се наричат веществата, притежаващи свойството да стимулират половото влечение и да повишават половата активност. Кулинарната еротика широко използва различни билки, зеленчуци, плодове, подправки и аромати за приготвянето на храната. Важни са и кисело-млечните продукти като извара, йогурт, кашкавал.
Храната, употребявана от човека, като правило трябва да съдържа множество витамини, в това число витамините “на размножаването” - А и Е. Те се съдържат в най-големи количества в яйцата, морковите, черния дроб на различните видове риба. За половата възбуда е много важен и витамин В, който се съдържа най-вече в бобовите култури, картофите и рибата.
Еротичната храна трябва да съдържа достатъчно количество за организма белтъчини, мазнини и въглехидрати. За приготвянето на еротични ястия съвсем логично се предпочитат екзотични храни като фазанът, а за любовна напитка - камилското мляко.
Още в древността хората са използвали за повишаване на своята потентност т.нар. наркотици под формата на прахчета, балсами или напитки. В Древния Изток са почитали “сладострастния опиум”, а в Европа са били ценени трюфелите, “възпламеняващи загасения огън”. Дивата горчица, чубрицата, джодженът, хрянът, целината, кориандърът и в древни, и в нови времена се приемат като средства за засилване на потентността..
Моля, подкрепете ни.