Реклама / Ads
32| 16482 |06.01.2023 АКТУАЛНО

Facebook ври в защита на Лена Бориславова след пошлата песен на Трифонов и сценаристите му

.
В България да си млада жена на ръководна позиция е лошо. Толкова лошо, че всеки противник ще извади от ръкава си дежурния номер като я набеди за лека жена, покатерила се със зъби и нокти по мъжки крачоли до кариерните върхове. Това се случи с бившата шефка на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова, която стана главен герой в пошла песен на сценаристите на Слави Трифонов. Вместо да спечелят симпатии обаче, от телевизия ⅞ си навлякоха гнева на потребителите.
 

Като “евтина” определят идеята да се направи чалга хит с политически привкус на фона на песен от 90-те години на миналия век. Ето и част от култовите коментари по адрес на Слави Трифонов, “Има такъв народ”, сценаристите и партийната телевизия.

 

"Песента на 7/8 TV за Лена Бориславова е всъщност окончателно самопризнание на хората зад тази телевизия за тяхната политическа несъстоятелност. Другата не би следвало да ни вълнува, защото сме на политически терен, където, ако изобщо нещо ще си мерим, трябва да са аргументите и политиките.

 

Тази жалка история могат да я произведат само хора, които са безкрайно несигурни в способността си да постигнат някога нещо сериозно на политическата сцена. Като не можеш да обориш опонентите си с аргументи, ги подкарваш с личностни нападки. Да, ама политиката не е селски мегдан. Тук си дължим едно определено ниво на цивилизованост - въпрос на самоуважение е, а също и на уважение към държавността, за която се предполага да работим", написа Ивайло Мирчев от ДБ.

 

 

"Всъщност харесвам песента на 7/8 за Лена Бориславова. Парчето наистина е сатира и гротеска. Ама не за Лена, а за Слави. Който очевидно наистина се е заобичал силно с “неговата скъпа Недялко”, щото е направил цяла песен, за да рекламира творчетството на ….”скъпата негова Недялко”. Всичко си идва по местата. А те са им един до друг", каза Полина Паунова.

 

 

"Боже мой, какво падение на Слави Трифонов да нападне по толкова грозен и жалък начин чрез чалга едно младо момиче. Очевидно самотата и провалената перспектива на политическите амбиции на Трифонов, който се виждаше редом до Доган и Борисов, раждат подобни "високи" примери на антиестетика. Експериментира с политика, но завлече в нея и хората за които отговаряше - Куку бенд, сценаристи, балет, работници. А те имат семейства, планове. Или по-точно имаха. Идиотското му поведение лиши всички свързани с ИТН изобщо от шанс да се върнат в епицентъра на събитията. Днес всички до един са маргинали. Появата на Тошко неотдавна доказа пълната им нелепост. Тъй като "мъжкото" у тях очевидно е дефицитно и вместо да нападат мъжете в ПП, нападат в гръб млада дама, която има достойнството да покаже че има повече "топки" от цялото ИТН и Слави тугедър, пък и поведение и ум, който очевидно им липсва. И интелект. Та сега се налага да активират и реанимират НДСВ. Лена има достойнството да се изправи и да разобличи задкулисието и тъй като е умна и красива - примитивите реагират с "най-първичното" на което са способни. За някой лев, за още един шанс, който да им отпуснат от задкулисието на Доган, Пеевски и олигарсите. Забелязвате ли - заради подобни нападки, Лена не влезе в Парламента. стои отстрани, не се явява често по екран. Но пак я нападат злостно и толкова агресивно, че няма начин тази пошлост да не е платена и да не издава атавистичен страх. Само вопиюща нужда от пари и страх може да оправдае тази първобитност. Не за пръв път Трифонов показва убийствена липса на достойнство и характер. Още като се подиграваше на Лили Иванова, която е толкова високо над негово "творчество", че съвършенно закономерно не го забелязва заради дистанцията. Е, господин Трифонов - вече сте история, синоним на провал. Не лично, вероятно там нещата са ОК във финансово изражение, а като претенция да изразявате и водите части от обществото чрез чалга. Вече нито телевизия може да направите, нито партия, нито власт ще видите, още по-малко стадиони да напълните. Съчетанието на амбиция и глупост, имат и страничен ефект ниско самочувствие. Тепърва ще става по-лошо. Разочарованите ще стават повече. Самотата на едно бивше "величие". Той излъга цял народ и това никой никога няма да му прости. Писах го и преди - най-силното оръжие на ПП е Лена Бориславова", написа Илиян Василев.

 

 

"Слави и Тошко, изтрийте поста с гнусната 'песен' по адрес на Лена Бориславова. И се извинете. Като баща на дъщеря ме е срам от вас", Петър Чолаков.

 

"От първо място на избори И пращане на македонец в космоса До дебелашки хейт по Лена Бориславова Ние сме жалките в пошлия филм Тъй пожела си съдбата", адв. Емил Георгиев.

 

"Според вас какъв може да е проблемът на мъж, който гледа сърдито, говори сопнато, идентифицира се като “шефе”, и подбира в екипа си основно други мъже, които на галено да го наричат “дългия”? И втори въпрос: дали ще му мине, ако овъргаля още няколко по-големи от него и от комплексите му жени в просташките си сексистки чалгии? За токсичната “мъжественост” и професионалната среда около това така наречено “шоу” могат да разкажат поне няколко певици и балерини. Но и ние в публиката не трябва да мълчим. Защото всички ние можем да сме Лена. Дъщерите ни също. Когато някой дълъг-или-не-дотам вземе да си решава проблема със стърчането", Дарина Сарелска.

 

 

"Жените трябва да се уважават. И ценят. Независимо от болка, обида, накърнено его или нещо четвърто. Жените трябва да се пазят. Защото без тях няма деца. Няма и утре. Защото са нечия майка, баба, сестра, съпруга или бъдещо влюбване. Муза за написването на тонове прекрасна литература и часове с прекрасна музика. Тва е. ( опитвал съм се и се опитвам да правя нещо различно. Не зная дали съм успявал. Но опитвам. Не се смятам за нещо по-различно от когото и да било. Просто имам вкус, който споделям) Лека нощ, че ставам рано за работа", Митко Павлов.

 

 

"Слави Трифонов постави нов рекорд. Само за година и половина от "любимеца на масите", страшилището за политици, правещия референдуми, печелещия избори, сформиращия правителства... той изпадна до нивото на най-презряните публични фигури. - Вече даже няма значение дали изпълнява поръчка или не. - Вече даже няма значение дали в главата му е каша как точно функционира света и обществото. - Вече даже няма значение дали има правилна идея какво му е мястото в политическия и обществен живот. Единствено има значение, че успя да зачертае целия обем публично доверие и репутация, които беше натрупал от десетилетия. Край. Няма го. Това е. Фразата, която приписват на Трифонов, „Някои хора остаряват като катедрали, а други – като цървули”, на практика е на писателя Момо Капор. И изглежда напълно релевантна за ситуацията. А начинът, по който герберските младежи се включиха в персоналната атака срещу Лена Бориславова е срамен и демонстрира нивото на партията им. Ама то май не е за учудване... И като се вижда какви хора одобряват акцията на Трифонов, спокойно може да се каже, че консервативният патриотизъм се изражда в комплексарски феодален вождизъм, в който насилието е основен инструмент, а жената трябва да си знае мястото до печката и да не си позволява нищо друго. Срамно! Идват избори. Мислете. Оставете закостенелите динозаври в миналото. Те не могат да ви поведат към бъдещето. Спокоен ден!", написа Любомир Аламанов.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 30747 |15.12.2022 Окончателно! Делян Добрев загуби делото ”Кумгейт” срещу Елена Йончева . 1| 7019 |30.10.2022 Нешков: Македонизмът стъпва върху лъжата. Мицкоски защитава чужд проект . 0| 17889 |12.06.2022 Радослав Сикорски: Да дадем на Украйна ядрено оръжие, за да се защитава . 0| 7910 |13.03.2022 Надежда Йорданова: ЕС безпрецедентно активира директивата за временна защита за бежанците от Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads