Реклама / Ads
1| 6067 |15.11.2019 АКТУАЛНО

Фандъкова започва новия си мандат с манипулации

.
Новият стар кмет на София – Йорданка Фандъкова, изказа доста манипулативно твърдение в едно от последните си интервюта. Според нея проблемът на София е презастрояването.
 

Но зад подобни изявления прозира и един друг много голям проблем – опитите на Фандъкова да заблуждава обществеността.


Какви са фактите?
Средната плътност на населението на град София е приблизително 1000 жители на кв. км. Простата математика показва, че това нарежда на столицата ни сред градовете с ниска плътност на населението в Европа, тъй като градове е далеч по-надолу в класациите от градове като Атина – 19 000 жители на кв. км, Париж – 20 000 жители на кв. км, Барселона – 15 000 кв. км и т.н.


Всички развити столици в Европа, които са удобни и желани за живеене градове, са в пъти по-гъсто населени от София. Тоест, всяко твърдение, че София е презастроена е манипулитвно и не съдържащо никаква фактология.


И обществото очевидно се е поддало на тази манипулация, тъй като една лъжа повторена 100 пъти се превръща в „истина" и ако попитате гражданите дали София е презастроена – най-вероятно ще отговорят положително.


Манипулативното твърдение, че столицата ни е презастроена е необходим прах в очите на обществото, просто защото управляващите нямат решение на истинските проблеми на града – мръсният въздух и липсата на паркинги.


Почти няма улици и междублокови пространства в София, които да не са задръстени от автомобили – няма осигурени необходимите паркоместа за жителите и гостите на града и това създава усещане за презаселеност, а това подкрепя неистинните изводи за презастрояване.


Но усещането за презастрояване няма нищо общо с фактите, които показват, че София не е гъстонаселен град – просто няма подходяща инфраструкутра и обществени паркинги. Проучване на маркетинговата агенция „Ноема" от октомври 2019 показва същото – че най-големия проблем на София е липсата на паркоместа.


И тук логичният въпрос е къде отиват милионите от синя и зелена зона, както и глобите, събирани от репатриращите средства? Има ли изобщо отчетност и колко от тези средства отидоха за подобряване на инфраструкутрата и осигуряване на паркинги в София?


Надали някой от вас е чул подобни дискусии в медиите, защото на всички е угодно да заблуждават аудиторията, че проблемите на града са други. Манипулация в най-чист вид и стар прийом за отклоняване на вниманието от истинските проблеми!


Затова е добре да припомним, че няма столица в света без адекватна инфраструктура от паркинги. Време е управниците на столицата да отговорят на въпросите за истинските проблеми на града – какви са стратегиите за справяне с липсата на паркоместа в града и периферията?


Разрешени ли са нови строежи без предвидени достатъчно паркоместа, които да обслужат предстоящия трафик около тях? И знае ли г-жа Фандъкова какво ще се случи след приключването на огромния небостъргач Ай Тауър, който тя пази от неудобни въпроси и чийто строеж трескаво тече – точно срещу Министерството на земеделието?
Въпросният проект беше одобрен точно в мандата на Фандъкова – това е неин проект, който тя лично одобри.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 24964 |29.10.2019 Доклад за потънали дарения за милиони и шуробаджанащина в Столична община. Фандъкова мълчи . 7| 20970 |29.10.2019 Фрогоко: Как за 4 години се става директор в МО, започвайки от нулата . 36| 7571 |28.10.2019 Радан Кънев с революционна идея: Манолова и Игнатов да се откажат, Бонев на балотаж с Фандъкова . 13| 10542 |25.10.2019 Как Малина Едрева, дружка на Фандъкова, построи града на бъдещето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads