Реклама / Ads
1| 7126 |08.08.2016 АКТУАЛНО

Фрогоко: София - лунен пейзаж, гащи и руини, Фандъкова на сянка

.
Ул.”Козяк” е непроходима месеци наред заради сгрешен ремонт Източник: Фрогнюз
Хубава работа, ама българска. Така биха казали столичани, на които им се налага да пътуват към столичния кв. „Лозенец” през ул. „Козяк”. Мястото е важна пътна артерия, защото води към американското посолство и ДАНС.
 

От няколко месеца пътят е непроходим заради грандиозни ремонти на Топлофикация. Всичко щеше да изглежда нормално, ако проектът не беше сбъркан, заради което се наложи улицата да бъде наново разкопана до основи. Живеещите в района буквално изкрейзиха, защото повече от месец нямат топла водя. По нашенски проектът беше приключен, когато чак на края някой се сети, че нещата не са както трябва. Багерите влязоха с устрем и на бърза ръка изкопаха нови ями, за да може грешката да бъде поправена. Хората, съвсем очаквано, скочиха, а кметът на София Йорданка Фандъкова побърза да се измъкне с някакво извинение. Кой обаче ще покрива двойното плащане и тормоза на хората от района - не е ясно. Пак ли всичко ще се потули?

 

Иначе Фандъкова се гордее с гигантски рейтинг в социологическите измервания. Което е доста странно, защото не е ясно кой извън София и защо би гласувал за нея. Няма логика. Напоследък дори изпреварва и абонирания за първото място премиер Бойко Борисов. Странно е, защото дори кратка разходка в центъра на София по-скоро отблъсква хората, отколкото да ги привлича. Централните улици „Поп Богомил”, „Пиротска”, „Симеон” и бул. „Мария Луиза” буквално са окупирани от имигранти.

 

По-голяма част от тях пребивават незаконно в страната. Вечер изобщо не е препоръчително човек да се мотае по тези места, защото може да стане жертва на престъпление. Почти всяка вечер стават скандали, сбивания, грабежи, наръгвания. Същата картинка се заформя и в кварталите „Люлин” и „Модерно предградие”, където започна да става все по-населено с бежанци. Продавачите в търговските обекти се страхуват да останат до по-късно на работа. За това променят графика си според сезона и кога започва да се стъмва. Иначе под тезгяха са се въоръжили да зъби с надежда, че ако ги нападнат, ще могат да се отбраняват.

Централната ул. „Граф Игнатиев” продължава да е същински битак. По цялото й протежение може да се видят странни хора, които продават какво ли не-от гащи и клинове, изложени на показ, до шалчета, мляко, домати, бижута и цветя. Селската идилия се допълва от няколкото официални сергии за плодове и зеленчуци, които също са в ужасен вид. Като добавим огромните дупки, зейнали след неотдавнашни ремонти, става ясно, че лицето на София прилича на напълно забравено гето или лунен пейзаж.

Супер опасно е в момента движението по „Цариградско шосе” заради строящия се надлез. Знаците, които указват на водачите стеснение на участъка, са поставени малко преди мястото на ремонта. Така хвърчащите от центъра към ж. к. „Младост” коли буквално се набиват една в друга, защото шофьорите нямат време да реагират.

 

За това не минава и ден без катастрофи. По чудо все още няма жертви. Въпреки многобройните проблеми, Йорданка Фандъкова не спира в стил ала Стефан Софиянски бавно, благо и с усмивка да ни обяснява как се променя облика на София.

 

В същото време в общинската администрация дремят гигантски корупционни бомби, които от време на време гърмят благодарение на журналистически разкрития. Така например след медийно разследване през април т. г. бе уволнен шефа на „ Центъра за градска мобилност” Симеон Арнаудов и неговият заместник, изцяло номинирани от ГЕРБ.

 

Депутатката от същата партия Ирена Коцева си тръгна от парламента заради скандална обществена поръчка на общината с фирмата на съпруга й за ремонт на 60 спирки. Оказа се, че те са изградени изключително некачествено, а средствата, които са вложени, са далеч по-малко от взетите за тази дейност пари. Скандалът стана повод и за махането на ресорния зам.-кмет Любомир Христов. Преди дни публикувахме разследване на неправителствена организация, от което става ясно, че с изграждането на Северната дъга на столицата проблемите се увеличават, вместо да се решават. Нещо повече, от реализирането на проекта също прозират задкулисни договорки и корупция. Фандъкова обаче си мълчи.

 

Ремонт след ремонта на ул. "Козяк"

 

 

 

 


 

Традиция на ул. "Граф Игнатиев"- софийски гевреци до гащи

 

Странни персони продават на земята всичко, което са отгледали - чушки, домати.  

 

Дупките в асфалта се нещо обичайно

 

Тази безобразна дупка на пл. "Славейков" зее повече от месец. Пешеходците се спъват, но Фандъкова не вижда...

 

Знаците за откловяване на движението на бул. "Цалиградско шосе" са малко преди ремонта. Ежедневно коли се блъскат заради това малоумие... 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4396 |06.08.2016 55 сигнала до Спешна помощ заради жегата в София . 1| 11784 |05.08.2016 ФРОГОКО: Обществените поръчки в Булгартрансгаз - игра с белязани карти . 0| 10147 |03.08.2016 Северна скоростна тангента на София- далавера за милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads