Реклама / Ads
21| 32761 |20.02.2020 АКТУАЛНО

Груба провокация срещу Радев по време на честванията за 142 г. от Освобождението на Русе

.
Мъжът, който вика по време на церемонията в Русе Източник: rusemedia.com
Един единствен човек, който е добре познат в града като криминално проявен и наркозависим, викна два-три пъти зад тълпата срещу президента Радев. Активисти на ГЕРБ го снимаха и веднага клипчето бе разпратено до определени медии. Вече четем заглавия как президента е бил освиркан в града ни, а това изобщо не е вярно.
 

Това сподели пред ФрогНюз възмутен жител на града който е завел децата си да видят историческа въстановка и церемония с която Русе отбеляза 142 години от Освобождението си.  Честванията са уважени лично от президента Румен Радев, а случката с виковете се случва пред Паметника на Свободата в центъра на града. Там държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили приема почетния караул и приветства русенци.






След виковете мъжът, придружаван от полицаи е изведен далеч от събралите се за честванията русенци. Думите на хората потвърждават и някои медии в града. „РусеМедия“, която отразява подробно честванията в града пише: "Докато държавният глава се качваше по стълбите, за да произнесе празничното си слово, зад гърба на събралото се множество се понесоха викове „Предател“. Те бяха от страна на един човек, но по неясен начин стигнаха до национални медии с интерпретации, че президентът е бил освиркван и е била искана оставката му.

 

След като мъжът, който смущаваше церемонията, не спря след направените му забележки и предупреждения, се наложи да се намесят силите на реда. Той бе изведен от четирима полицаи, тъй като оказваше съпротива. Впоследствие стана ясно, че мъжът е известен на полицията. Неофициално се коментираше, че е възможно да е бил под въздействието на наркотици или да е „платен клакьор“.

 

.
Снимка: rusemedia.com

 

Местната медиа отразява и още един скандал, случил се по време на честванията. На  брифинг на ГЕРБ в общината е изразено силно  възмущение, че венецът, който е трябвало да бъде поднесен от името на партията, не е бил официално обявен от водещия на церемонията. Според представителите на партията в града, това не е пропуск или случайност, а преднамерено действие.






Президентът Румен Радев днес отговори от Русе на обвиненията на ГЕРБ, че носи вина за освиркването на Йорданка Фандъкова пред паметника на Левски в София с думите:  “Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6561 |29.01.2020 Да би мирно седяло... Радев, Гешев, войната и едни наострени уши . 30| 12145 |28.01.2020 Прокуратурата разкри, че е погнала Радев заради съпругата му . 20| 15492 |04.12.2019 Дуетът Емил Радев – Иван Гешев пя фалшиво на премиерата в Брюксел . 12| 6171 |07.11.2019 Росен Плевнелиев анонсира генералски сблъсък Радев - Борисов на президентските избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads