Реклама / Ads
1| 5806 |24.10.2008 АКТУАЛНО

Хората с тапи в ушите късат с ежедневието

.
Вече навлезли в живота на повечето хора портативни музикални устройства датират още от 70- те. Днешните им размери и капацитет обаче, са далеч по-усъвършенствани, което ги прави идеален спътник на меломаните.
 

 

Първото широко популярно такова устройство е „Walkman” на компанията SONY, която го пуска на пазара през 1979 г. Поради големия успех на продукта, същата концепция бива използвана и от други големи компании, като уокменът се превръща в масово развлечение при разходка, пътуване или по време на тренировка. Следващата стъпка в модернизирането на този тип продукт идва с появата на портативния CD плейър през осемдесетте, който обаче става популярен чак през деветдесетте. Новото поколение на портативни музикални устройства са дигиталните т. нар. MP3 плейъри, първият модел от които излиза на пазара през 1997 г. Едно от предимствата на този тип устройство пред CD плейърите и уокмените е, че е значително по-малко и удобно за носене, а наред с умалените размери събира в пъти повече информация. Най-новото поколение МР3 плейъри са т. нар. iPod разработени от Apple и пуснати на пазара през 2001. В момента продуктите от линията на iPod са изключително разнообразни – iPod Classic (базирано на принципа на външен хард диск с голям капацитет); iPod Touch (който е с чувствителен екран и възможност за навигиране с пръсти); iPod Nano (който поддържа видео файлове); iPod Shuffle (по-компактен вариант без дисплей); iPhone (телефон-компютър).

Вече станали част от ежедневието на голяма част от хората, тези портативни музикални устройства се срещат навсякъде. Те биват най-често използвани за приглушаване на неприятните шумове от заобикалящата ни среда, или за озвучаване на пейзажа – с подходящата музика всяко място е интересно. Хора с „тапи” в ушите се движат навсякъде – един кара колело, друг тича из парка, трети седи в трамвая, четвърти се мотае безцелно из улиците. Често използвани за вдъхновение, тези дигитални спътници на съвременния човек застават рамо до рамо с мобилните телефони и портативните компютри в ерата на технологиите.

slushalki1.jpg
slushalki2.jpg
slushalki3.jpg
slushalki5.jpg
Неделчо Хазърбасанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5951 |24.10.2008 Убийството на хърватски журналист предизвика остри реакции . 14| 5369 |23.10.2008 Лидерите на тройната коалиция с нови глави . 6| 6390 |23.10.2008 Как да доживеем до 114 години? . 3| 5573 |22.10.2008 Ще се чуе ли гласът Божи?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads