Реклама / Ads
6| 6390 |23.10.2008 АКТУАЛНО

Как да доживеем до 114 години?

.
Гаранция за това са активният сексуален живот, липсата на дългове, невъздържанието, липсата на бедност, яденето на шоколад, ходенето на църква и вегетарианството.
 

 

Кои са хората с шанс да доживеят до 114 години?

Това са онези, които имат активен сексуален живот, нямат дългове, не са въздържатели и не са бедни, ядат шоколад, ходят на църква и са вегетарианци, отговаря в-к „Индипендънт“.

Според британското издание животът може да се удължи с 1.5 години – ако сме победители, ии поне живеем с нагласата, че можем да бъдем такива; а с 2 години – ако ядем шоколад. Три шоколада месечно нямаляват с 36 % риска от преждевременна смърт, особено ако става дума за черен шоколад, който има антиоксиданти. 2.5 години се спечелват отгоре, ако се прави повече секс. Рискът от ранна смърт при мъжете, които правят секс два или повече пъти седмично, е наполовина по-малък от тези, които правят секс един път месечно.

3 години вповече идват от ако сте религиозни и/или имате приятели. Да се вярва в нещо, както и стабилните социални контакти били също толкова полезни за здравето, колкото и джогингът.А липсата на вяра  и социални контакти увеличавала риска от ранна смърт с 20-35 %.

3.6 години се печелят от яденето на по-малко месо, защото то съдържа холестерол, особено тлъстото. Вместо него трябва да се хапват повече плодове и зеленчуци, които са мощни антиоксиданти.

3.7 години отгоре идват от физическа активност. Обездвижването, както е известно, е предпоставка за сърдечно-съдови проблеми.

4 години печелите, ако пиете вино. Половин до една чаша вино на ден намалява с цели 38 % риска от преждевременна смърт. Виното – особено червеното – действа съдоразширяващо, което означава по-малка вероятност от инфаркт и прочие сърдечно-съдови проблеми.

4.1 години се печелят от ниско кръвно налягане и нисък холестерол.

5 години отгоре идват от образованието. Доказано е, че хората с университетска диплома живеят средно 7,8 години повече от тези без висше образование.

6.6 години придобивате от добро хранене. Рискът от инфаркт при хората, свикнали да се хранят добре (без да преяждат) е със 76 % по-малък от тези, които хапват набързо и на крак.

7 години ще ви дойдат, ако отслабнете.

7.5 години, ако сте позитивно настроени. Изследванията сочат, че вероятността песимистът да бъде споходен от ранна смърт е с 57 % по-голяма от тази при оптимиста. Кръвното налягане у песимистите например е по-високо от това при оптимистите.

8 до 10 години вповече ви се гарантират, ако не пушите. 50 % от пушачите умират преждевременно: рак на белите дробове, емфизем, сърдечно-съдови проблеми и прочие.

10 години (за мъжете) се печелят, ако се ожените. Доказано е, че неженените мъже умират по-млади. Рискът от преждевременна смърт у ергените след 40-годишна възраст нараства с 10,6 % на всеки 10 години, докато при разведените - с 9,4 %.

10 и повече години ви идват, ако сте щастливи. Лесно е да се каже, а и всеки разбира щастието различно. Но за целта  - не си отказвате удоволствия, бъдете в хармония със себе си и обществото и ще изпитвате по-малко стрес.

14 години печелите, ако промените начина си на живот, не робувате на стереотипи.

20 години ще дойдат от това, дали сте богати (или поне заможни) и живеете в добър квартал. Доказано е, че богатият  живее повече от бедния – средната продължителност на живота в индустриалните зони на големите градове е 63 г., докато в богаташките предградия – 83 г. 

Успех!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5575 |22.10.2008 Ще се чуе ли гласът Божи? . 10| 29919 |21.10.2008 Трима българи в топ 100 на най-богатите в Европа . 0| 5859 |21.10.2008 10 финансови съвета във време на криза . 10| 6851 |20.10.2008 България и българите през погледа на чуждите медии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads