Реклама / Ads
11| 7498 |19.09.2022 АКТУАЛНО

Христо Грозев, Belingcat: Путин не иска мобилизация, в Москва и Санкт Петербург мислят, че война няма

.
Христо Грозев
В последните няколко седмици виждаме вътрешна борба в Русия между крайно десните и националистични сили, които искат да има мобилизация след крайните поражения в Харков. Това не е в интерес на Путин засега, тъй като в големите градове Москва, Санкт Петербург и дори Екатеринбург - те живеят в илюзията, че война няма. Това каза Христо Грозев, който е ръководител на разследващия екип Belingcat, заяви в ефира на ”Нова телевизия”.
 

Тъй като тях нищо не ги засяга, те не виждат последствията от войната. Войната се чувства в далечния изток, в бедните региони, от където идват най-много войници на контрактна основа и се връщат най-много трупове. Така че за Путин е много опасно да обяви пълна мобилизация. Така че това, което виждаме в момента, е скрита мобилизация. Включително тези кадри с набиране на затворници с тежки присъди с обещание след 6 месеца участие във война, което много малко от тях имат възможност да преживеят, да им бъде простено това, което са направили, каза още той.

 

Източници твърдят, че в момента задачата е да се съберат около 50-60 хиляди участници във военния конфликт, нови войници от руска страна. Украйна получава все по-голяма подкрепа. Динамиката показва, че Украйна може да спечели войната и да си върне територията до началото на пролетта, заяви Грозев.

 

 Украйна продължава да получава помощи за нелетални оръжия и инструменти. Въпросът е дали този гамбит, който Русия в момента играе с газовите заплахи, ще доведе до спиране не потока от помощ през зимата. Това е основният фактор, допълни той.

 

Прогнозата му е, че ако продължат потоците от оръжия и нелетална техника към Украйна, е възможно Украйна да спечели войната и да си върне териториите до началото на пролетта.

 

По думите му в Централна Европа Русия провокира протести с цел намаляване на помощта на западните страни за Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7485 |26.08.2022 Юрист: Говоренето на министър Христов за арбитража е опасно за българския интерес . 0| 5138 |07.08.2022 Христо Иванов: Предлагаме коалиция с ПП, за да не се чудим на чии червени линии да се угажда . 0| 17185 |12.04.2022 Христо Грозев: Имаме доказателства за заплащане на български медии от Кремъл . 0| 5430 |09.03.2022 Христо Иванов: България трябва да устоява на влиянието на путинския режим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads