Реклама / Ads
10| 6914 |03.10.2022 АКТУАЛНО

Илхан Андай: Вече се акушира за правителство на ГЕРБ и ДПС с малките партии

.
Илхан Андай
Вече се акушира за правителство на ГЕРБ и ДПС ”плюс малките”. Пътят към ново правителство минава само през ГЕРБ, ДПС и малки, с компромиси, или удължаване на живота на служебното правителство. Този прочит на следизборната ситуация направи пред БНР журналистът Илхан Андай от сайта ”24 Родопи”.
 

"Български възход" попада в проектосметките и на Банкя, и на сараите. Попада също така ДБ или части от нея."


По-саморазрушително звучи коалиция ГЕРБ – ПП, с евентуална прегръдка на Борисов и Петков, отколкото съюз ГЕРБ – ДПС, смята журналистът.


"Най-комичното би било, ако се случи анонсираната от някои коалиция ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС. Това ще бъде вече ехидната усмивка на началниците на тези формации към гласувалите на 2 октомври".


При обработени 99,4% протоколи 7 формации влизат в парламента. ГЕРБ е начело, ИТН остава засега под чертата

 

"Всичко, изразено в тези седем формации, които влизат в парламента, минава през голямото послание на избирателите, а то не е удобното за политиците определение, че народът се е уморил и трябва на всяка цена да правим правителство. Това не е коректно. Народът не се е уморил да гласува. Народът се е уморил да гласува за тъй дълго натрапваните играчи – една и същи", коментира Илхан Андай в предаването "Преди всички".


"Ако този път ДПС не успеят да влязат във властта, Доган ще раздруса яко чувала с мишките и на следващите избори ще има коренно различни водачи и листи", предупреди Илхан Андай. Той припомни, че "на фона на рахата, с който разполагаха в предизборната кампания, прословутата кота от 400 000 гласа пак не беше преодоляна".


Андай изрази мнение, че "оттук нататък няма как да спечелят 100 000 гласа в Турция, няма как да ги оставят в смесените региони да монополизират електората, ще им измъкват малко по малко" и "каквито успехи има ГЕРБ в Северна България, това ще се пренесе и на юг".


"5 на релси" е оценката, която журналистът поставя за представянето на ДПС на парламентарния вот вчера.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7822 |20.08.2022 Евгений Кънев: Вече започнах да се забавлявам с пиесата „Няма газ“ . 0| 4563 |10.06.2022 Владислав Панев: Сега ще трябва да търсим най-вече диалог . 0| 17166 |09.05.2022 Александър Дунчев: Това, което видяхме в община Гърмен е повече от безумие . 9| 14840 |22.02.2022 Поетът Кирил Кадийски за Фрог: Стига вече!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads