Реклама / Ads
9| 4846 |31.01.2024 АКТУАЛНО

Има неоспорими факти за злоупотребите в болница "Лозенец", твърди бившият й директор

.
Проф. Любомир Спасов, бивш директор на болница "Лозенец" Източник: Стопкадър: БНТ
"Тук имаме неоспорими факти. Един от колегите е бил свидетел на тези неосъществени дейности, а отчетени, който е сигнализирал. Същото нещо го твърдят и неговите колеги - цялата клиника по кардиология". Това заяви проф. Любомир Спасов, декан на Медицински университет в СУ, бивш директор на болница "Лозенец" в ефира на БНТ.
 

"В момента има доказано и свидетелство от колега, който е вътре в инвазивната кардиология, в самото отделение. Той казва, че няма извършени такива процедури", уточни проф. Спасов.

 

"Тук има свидетел, който казва такива процедури не са извършвани. Няма доказателства. Много смешни бяха обясненията на ръководството, които слушах по медиите", отбеляза бившият директор на болница "Лозенец".





Вчера началникът на Клиниката по кардиология Добри Хазърбасанов представи списък с 58 пациенти, за които се предполага, че са извършени фиктивни интервенции в съдовата хирургия за над 300 000 лева. От лечебното заведение изтъкват, че единствените нарушения са административни грешки и това ще стане ясно от проверката на Здравното министерство. Здравното министерство е започнало проверка, която трябва да приключи на 26 февруари.

 

"Аз не мога да направя паралел със случващото се в момента и по мое време. Затова съм донесъл едни документи, за да покажа, че паралел няма абсолютно никакъв", категоричен бе проф. Спасов.





"След като бях освободен през последните няколко години бяха изгонени почти всички квалитетни специалисти. В момента болницата не разполага с много голяма част от имената. Доц. Хасърбасанов е част от моя екип и това е последното "островче", което остана в болницата, което просто не е разбито и не е разорано", подчерта бившият директор на болницата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9255 |30.01.2024 Шеф в болница "Лозенец" призна за лошите практики, но хвърли кал по доц. Хазърбасанов. Твърденията му се оказаха лъжа . 5| 5100 |29.01.2024 Денков отговори на Радев: Президентството от доста време разпространява слухове . 3| 4431 |29.01.2024 Проф. Ива Христова: София-област в момента е рекордьор по брой заболели от грип . 10| 5922 |28.01.2024 Коя е „Болестта Х“? Чака ли ни нова пандемия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads