Реклама / Ads
10| 9041 |01.02.2024 АКТУАЛНО

Ивайло Мирчев: Комплексът "Камчия" се използва за влияние вътре в страната на определени руски интереси

.
Народният представител от ПП-ДБ Ивайло Мирчев Източник: Стопкадър: bTV
"Камчия" е едно прекрасно място, което е подарено на Московската община. По-лошото е, че тази морска база се използва за влияние вътре в страната на определени руски интереси. Земите са закупени за стотинки буквално. Законът не е конкретно за "Камчия", а той е за всякакви активи за санкционирани лица. Нашата идея е да има справедливост."
 

Това мнение изрази в ефира на предаването "Лице в лице" по bTV народният представител от ПП-ДБ Ивайло Мирчев във връзка със законопроекта за връщането на санаторно-оздравителния комплекс "Камчия".

 

"Ние искаме това още от 2014 г., когато Русия окупира Крим в Украйна. Руската федерация и свързани с нея лица имат имоти в страната, за част от които дори няма документи. Ние искаме да има ясен регламент всички санкционирани лица да понесат съответната отговорност", каза още депутатът.

 




"Камчия" най-вероятно ще бъде продадена по най-нормалния начин. Нашата цел е да приложим един европейски регламент. В момента законопроектът е представен на колегите ни в ПГ. Ще бъде предложен на останалите партии в НС. За момента няма ясна съпротива вътре в сглобката. В годините България е подарявала на руската страна много имоти без документи. Това не е справедливо. Имотите на Русия в България са повече от тези на САЩ, Великобритания и Китай взети заедно. Ние прилагаме просто европейския регламент. По отношение на "Камчия" - Московската община не е санкционирано лице. Ще използваме сравнително гъвкав подход. Най-лесното е българската държава да национализира "Камчия", но смятам, че това решение не е правилно", обясни той.

 

Относно показното убийство на Мартин Божанов - Нотариуса - Мирчев коментира, че мутренските времена не са си тръгвали от България.





"Нека видим концесиите на плажовете, кой има силно участие в общинския съвет. Това са мутри, те не са си тръгвали. Имало е времена на примирие – един клан е получавал благинки, с които си докарват доходи и не водят война. Ще ви кажа как работят. Определена бизнес структура, така наречените  мутри, има проблем в съда, те знаят на кого да звъннат, знаят колко да платят и те да решат проблема. С реформата в Конституцията премахваме това. Когато някоя мутра прави лоши неща и няма кой да реши проблемът, тогава ние  ще сме решили проблемът с мутрите", каза още народният представител.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4819 |31.01.2024 Здравната комисия утре ще обсъжда скандала с Правителствената болница и д-р Хазърбасанов . 9| 4820 |31.01.2024 Има неоспорими факти за злоупотребите в болница "Лозенец", твърди бившият й директор . 6| 9216 |30.01.2024 Шеф в болница "Лозенец" призна за лошите практики, но хвърли кал по доц. Хазърбасанов. Твърденията му се оказаха лъжа . 5| 5091 |29.01.2024 Денков отговори на Радев: Президентството от доста време разпространява слухове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads