Реклама / Ads
3| 13289 |06.10.2021 АКТУАЛНО

Кандидатът за президент на ВМРО изгонен от ВТУ за уронване на престижа

.
Милен Михов
Вчера от ВМРО съобщиха, че Милен Михов и Мария Цветкова са кандидатите на партията за президент и вицепрезидент. От позиция, публикувана в официалния сайт на ВТУ, става ясно, че Михов ”в момента НЕ работи във Великотърновския университет, тъй като е уволнен дисциплинарно за уронване на престижа на Университета”.
 

Великотърновският университет твърди, че "сред мотивите за уволнението му има такива, от които би следвало да се заинтересува и прокуратурата".

 

Всички мотиви, изредени от висшето учебно заведение, са следните:

 

- За нарушение на ЗВО, чл. 56. (1) (Изм. - ДВ, бр. 60 от 1999 г., в сила от 02.07.1999 г.) Членовете на академичния състав са длъжни: (изм. - ДВ, бр. 48 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 17 от 2020 г.) да съблюдават научната и професионалната етика, да не провеждат политическа или религиозна дейност във висшето училище.


- За саботиране на работата на Академичния съвет, опити за проваляне на Общото събрание на Университета чрез ръководените от него партийни структури на ВМРО, в частност Студентския съвет.


- За създаване на международен проблем с Р Италия и нейни граждани, които се обучават дистанционно в Центъра за квалификации във ВТУ.

 

- За квалификацията „Мафия“, публично, в изказване на пресконференция за медиите, към партньорите на Великотърновския университет – най-големия частен италиано-американски университет „Пегасо“, и въвличане на страната ни в международен скандал.

 

- За използване на служебното положение и за възпрепятстване в Комисията по образование в НС решаването на всички въпроси, свързани с ВТУ.

 

- За обидни изказвания в НС срещу ректора, ректорското ръководство и ВТУ, за опит да се опетни честта и достойнството на преподавателите в Университета.
Като помощник-ректор на ВТУ в периода 2007–2015 г. е отговорен за фактическия фалит на Университета (над 6 милиона дълг).

 

- За обръчите от фирми, свързани с ВМРО, довели до огромни загуби на ВТУ и участвали във всички строително-ремонтни работи на територията на Университета.

 

- За подстрекателство и организиране на поредица от запори на сметките на ВТУ (като правило преди големи национални празници и в края на годините) в опит да се създадат проблеми на ръководството на Университета и невъзможност да се изплащат работните заплати.

 

- За опит за незаконна намеса, в качеството му на народен представител, при образуването и воденето на дела по негови сигнали срещу ректора на ВТУ.

 

- За възпрепятстване на опитите на ръководството да реализира редица проекти в интерес на работата и за справянето с финансовата криза.


- Заради проблемите, които той или свързани с него лица от партията ВМРО създаваха на всички фирми, които се опитаха да работят с ВТУ за излизане от кризата.

 

- За организиране на поредица от поръчкови проверки, лично и чрез свързани с него лица, по линия на МОН и на Финансовото министерство, целящи да попречат на работата на ВТУ и да прикрият следите на лицата, които участваха във фалита на Университета.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 13325 |04.10.2021 Pandora Papers с мегаскандал: Путин с тайна сметка за милиони в Монако, скрити активи на крале и президенти . 17| 7927 |30.09.2021 Проф. Анастас Герджиков - кандидат за президент на ГЕРБ? . 11| 9864 |17.08.2021 ГЕРБ: Връщаме мандата! Президентът: Така управлявахте, че хората измираха по стълбищата и линейките . 90| 10890 |30.07.2021 Кандидатът на ИТН Пламен Николов: България не е имала премиер като мен, не могат да ми извадят компромати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads