Реклама / Ads
15| 6907 |29.07.2008 АКТУАЛНО

Лекарите: Хранителни добавки? По-добре си сварете чай от лайка!

.
Според докторите ефектът от тези медикаменти е същият, като този от чайовете на пазара – никакъв. „Няма такова лекарство за всички болести!”
 

Лекарите специалисти в различни области на медицината, смятат подобни твърдения, че хранителните добавки помагат за абсурдни. Само че те недоумяват защо от здравното министерство си мълчат и не предприемат нищо. „Хем се водят добавки, хем пише, че лекуват. Нещо не се връзва”, коментират докторите.
Ето какво мислят четирима специализирали лекари от различни области на медицината: 

 

Д-р Димитър Попов – пулмолог:

Тези добавки са базаирани на една благоприятна пазарна ниша. Тук не говорим за никаква медицина, въпреки че в описанието им пише, че лекуват. Използва се добър маркетинг и пропуски в здравното министерство. Аз лично никога няма да предпиша от тях на когото и да е от пациентите си.

Д-р Динчо Георгиев – гинеколог:

Никога, никога няма да предпиша подобни боклуци. Те едва ли могат да навредят (поне за сега сме нямали оплаквания), но няма и да помогнат. Може ли според вас да има лекар, който да лекува от проблемна менструация до бъбречна недостатъчност? Мисля, че отдавна сме минали времето на „Нострадамуските” методи на лечение.

Д-р Атанас Атанасов – кардиолог

По принцип не съм привърженик на никакви медикаменти. Аз използвам съвсем други терапии, за разлика от някои колеги. Но няма особен смисъл от тези добавки. Бизнес!

Д-р Вълчо Йорданов – психиатър, Бургас

Треволяци! Хората, които ги правят са смешници и пълни лаици. Преспокойно можете да си берете лайка и маточина, да си сварите едно чайче и ако си мислите, че си лекувате страховата невроза – грешите. Така обаче поне ще си спестите пари за шарлатански продукти, които недоумявам защо аптеките продават. Трябва да им се направи бойкот. Ако предпиша дори една от тези хранителни добавки, то самият аз явно ще съм за психиатър!

Васил Василев 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7191 |29.07.2008 Отслабва интересът към студентските бригади . 2| 5705 |28.07.2008 „Атака” на протест под прозорците на президента . 3| 6082 |28.07.2008 Двама бягат - един ги гледа . 8| 7250 |28.07.2008 Бивши Ку-Куковци трудно преглъщат възраждането на новото Ку-Ку

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads