Реклама / Ads
19| 17128 |27.03.2018 АКТУАЛНО

Методи Андреев пред Фрог: Бойко Борисов има комплекси от двамата диктатори – Ердоган и Путин

.
”Срещата във Варна не може да бъде изолирана от случая „Скрипал”. Опасна и недалновидна е нашата позиция по този огромен скандал, относно евроатлантическото ни членство, изразена от министър-председателя. Оказва се, че той има комплекси не само от Ердоган, а и от Путин. Въобще Бойко Борисов има комплекси от двамата диктатори”. Това заяви пред „Фрог нюз” Методи Андреев.
 
Такъв вид срещи – между държави с различно устройство и не еднакъв ценностен профил, трябва да се провеждат. Проблемът е, че този форум беше направен в един доста неподходящ момент – 26 март е ден на тракийските българи, в който отдаваме почит. Нямам представа защо беше насочена за тази дата, но е известно предпочитанието на Ердоган към символите.

Тази среща стана възможна благодарение на ценностния компромис, който направиха двете страни в нея – ЕС и Турция. Тя се провежда в момент, в който в южната ни съседка вилнее тоталитарен режим, много са пострадалите след опита за преврат – някои бяха уволнени, други пратени в затвора, има и убити.

Позицията на нашия премиер е много слаба, не е лидерска. Свидетели сме на малодушното поведение на представителя на България. Когато от Турция бягаха подгонени противници на Ердоган, нашата държава без грам притеснение ги върна обратно. Не така обаче постъпиха в Гърция.

Разговори трябва да се водят, но е нужно да са на еднаква ценностна основа. Юнкер изрази оптимизъм, че разговорите трябва да продължат и Турция трябва да стане член на ЕС. Но аз лично имам доста сериозно и критично отношение към него. Преди време той обяви, че виждал в България сериозни успехи в борбата с корупцията. Кой не знае, че у нас корупцията е форма на държавно управление? Затова, доколко можем да се доверим на преценката на такъв човек?

Смятам, че България трябва да има по-стабилна своя позиция, да не проявява малодушие и да не се чувства комплексирана. Явно е, че Борисов има тежък комплекс от Ердоган. При една от предишните им срещи нашият премиер заяви, че турският президент „има много тежък характер”. Това негово изказване навежда на мисълта, че Борисов има тежък комплекс.

Срещата във Варна не може да бъде изолирана от случая „Скрипал”. Опасна и недалновидна е нашата позиция по този огромен скандал, относно евроатлантическото ни членство, изразена от министър-председателя. Оказва се, че той има комплекси не само от Ердоган, а и от Путин. Въобще Бойко Борисов има комплекси от двамата диктатори.

България се оформя като троянски кон, тъй като се отказва да бъде солидарна с позицията на своите партньори в НАТО.
Въпросът е – ние лоялен член ли сме на НАТО или не? На кой Господ се молим? Кой би проявил солидарност към нас, щом ние не сме солидарни с онези, с които сме в един съюз. Смятам, че това е изключително малодушно поведение от страна на Борисов. Беше лесно да се прави на мъж с Камеран, когато го разкарваше с джип по границата, но сега той трябва да покаже стратегическо държавническо мислене.

Във форумите хората пишат подигравателно, че е мъжко да обещаеш, но човешко да не изпълниш дадената дума. Това в пълна мяра важи за Борисов – той обещава мъжки, но след това по човешки не изпълнява.

Със съседите като Турция ние трябва да си говорим.
Но не и в тези разговори да ни представлява слаб, васален лидер като Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 20658 |26.03.2018 Октай пред Фрог: Със зависимостите си, Борисов постави в капан цяла Европа . 24| 64679 |20.03.2018 Диков пред Фрог: НАП огласиха стряскащ факт, отвратен съм, че големите медии не го отразиха . 20| 14234 |19.03.2018 Методи Андреев за Фрог: Управляващите се опитват да настигнат батко Путин . 17| 15815 |14.03.2018 Фрогоко: Предложенията за санкции на Пеевски и Цацаров по закона Магнитски отиват при Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads