Реклама / Ads
5| 7200 |12.12.2022 АКТУАЛНО

Методи Андреев: Борисов и ГЕРБ превърнаха държавата в корупционна вакханалия

.
Методи Андреев
Имахме едно 12-годишно управление, което беше белязано от тежка ендемична и пандемична корупция. Превърнаха държавата в корупционна вакханалия. Това стана пред очите на всички. И да искаме, и да не искаме да го признаем, това го знае цяла Европа. Човекът, който беше глава на тези управления - ще го наречете Меси или по някакъв друг начин, ние знаем, че това е Бойко Борисов. Това заяви Методи Андреев.
 

И знаем, че Бойко Борисов е най-добрият, подчертавам - най-добрият, политически играч, но не в полза на хората и обществото. Защото ако беше такъв, нямаше да има сега проблем да го издигнат за четвърти път за премиер", каза още пред Нова телевизия бившият председател на комисията по досиетата.


"Сегашната система и ситуация изключително много прилича на 10 ноември. Българите излязоха против една система, която искаха да бъде отхвърлена. Искаха едно много просто условие - да има демокрация, а това означава правосъдие. В момента българите, макар и не толкова ентусиазирано, поискаха нещо много просто - демокрацията да се върне, да станем нормална европейска държава, и корумпираните политици, както в Хърватия и Румъния, да бъдат наказани. и тъй като корумпираните политици разполагат с един сериозен ресурс в България - и финансов, и човешки, това, което виждаме като парламент е еманация на колебанието на българина кой да го управлява - статуквото или реформаторите", заяви Андреев, който бе в ГЕРБ, но напусна партията през 2017 г..


"Аз съм привърженик на тезата, че всяко редовно правителство е по-добро от служебно. Друг е въпросът кое правителство от кого може да бъде подкрепено. С първия и втория мандат е много вероятно да нямаме правителство. Според мен в предложения от проф. Габровски кабинет ще има изненади, включително и приятни изненади за хората, които няма да го подкрепят. Най-вероятно там ще има хора с добро обществено положение, добри специалисти. Ще видят едни хора, които действително имат обществено доверие и професионални позиции. Дотук свършват обаче добрите неща. Защото аз дълбоко не вярвам, че това е воля само на проф. Габровски. Самият начин, по който се представя и формира правителството, е дълбоко некоректен. Да не кажа лъжлив. Защото, ето, Бойко казва следното: "Това не е правителство на ГЕРБ". Априори той казва: "Отговорността е на този, който го предлага". Тоест, характерно по бойковски той запазва възможността във всеки един момент да каже: "Да, но това не беше наше правителство, ние само го подкрепихме". За мен е най-голяма вероятността, включително и правителство на Габровски да мине с трети мандат. Но без подкрепата на реформаторски партии. Не може да стане правителство, което е замислено в централата на ГЕРБ, да бъде подкрепено от реформаторските партии", каза още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 11685 |06.12.2022 П. Бояджиев: Двамата мошеници Радев и Борисов в истерия бълват змии и гущери срещу Асен Василев и ПП . 20| 19287 |22.11.2022 Двоен аршин: Гешев се мота месеци с Борисов и Мата Хари, но извика набързо Бойко Рашков да каже за АМ ”Хемус” . 4| 8292 |08.10.2022 Илиян Василев: За да работиш с ГЕРБ, трябва да амнистираш корупцията на Борисов . 7| 57804 |05.10.2022 Цветан Василев: Победата на ГЕРБ е пирова. Борисов не само няма да се върне на бял кон, а дори ще катастрофира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads