Реклама / Ads
28| 20138 |30.03.2018 АКТУАЛНО

Методи Андреев пред Фрог: Срамувам се, че премиер ни е Борисов, на ход е Тръпм с ”Магнитски”

.
Методи Андреев
Спомням си, че на последния конгрес на ГЕРБ, Бойко Борисов най-тържествено обеща, че докато той е министър-председател и лидер на ГЕРБ, никога няма да влезе в коалиция с БСП. Но както се казва- на лъжата краката са къси. Не са минали повече от два месеца и политическата ситуация показа истинското лице на Бойко Борисов.
 

Това каза пред Фрог нюз бившият депутат от ГЕРБ Методи Андреев по повод решението на управляващите да не се гонят руски дипломати във връзка със случая "Скрипал". Проблемът е, че Борисов със своята политика, ни разделя от ЕС и НАТО. Това отдалечава България от естествения политически избор, извършен след демократичните промени. За първи път ГЕРБ и БСП по външно политически въпроси са в на едно мнение. Факт е, че от днес двете партии са в коалиция по отношение на външната ни политика. А това е много опасно. Крилото на БКП на Тодор Живков в ГЕРБ се събра с крилото на БКП на Андрей Луканов в БСП.

 

Политиката на социалистите е насочена към изваждането на България от ЕС и НАТО. Това, което прави Бойко Борисов тика държавата в тази посока. С решението да не гоним руски дипломати заради случая „Скрипал”, бяха разобличени няколко важни неща. Първо-претенциите на Борисов като председателстващ ЕС, да стане лидер на Западните Балкани. Държави като Македония, която не е член на НАТО, Албания и Черна Гора, предприеха европейски стъпки по този казус. Как тогава България може да претендира, че е лидер на тези държави?! Та ние даваме заден ход по отношение на нашата евроатлантическа интеграция.

 

Да видим как се държат Грузия и Молдова, които не само, че не са членове на ЕС и НАТО, а са в пряка близост до Русия. Истинските маски на българските политици паднаха днес. Лъснаха и техните интереси и обвързаности. Спомняме си, когато НАТО беше започнала да бомбардира Югославия заради режима на Милошевич. Тогава Русия поиска от страната ни коридор за нейните самолети. Тогавашното 38-о НС отхвърли това искане с огромно мнозинство. Така на руските самолети бе забранено да минават през България. Този факт ни помогна много при приемането ни в европейското семейство. Сега мога да направя следното сравнение-ако Борисов тогава беше премиер и ако НС беше като сегашното, България никога нямаше да стане член на ЕС и НАТО.


Крайно време е традиционните демократични сили да се вземат в ръце, защото премиерът започва да води опасна за нас политика. Не мога да не адмирирам позицията на Цветан Цветанов- тя е точна и ясна. Вторият човек в ГЕРБ застава ясно против политиката на Бойко Борисов, като посочва, че премиерът носи отговорност за решението по казуса „Скрипал”. Призовава да сме солидарни с действията на нашите партньори. Много интересно е какво ще каже сега Юнкер? С какви очи Борисов ще се кълне, че е най-големият натовец?! Това всъщност е една голяма измама, както е измама и цялото му управление. Наред е Тръмп със закона „Магнитски”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 17121 |27.03.2018 Методи Андреев пред Фрог: Бойко Борисов има комплекси от двамата диктатори – Ердоган и Путин . 12| 20641 |26.03.2018 Октай пред Фрог: Със зависимостите си, Борисов постави в капан цяла Европа . 24| 64644 |20.03.2018 Диков пред Фрог: НАП огласиха стряскащ факт, отвратен съм, че големите медии не го отразиха . 20| 14228 |19.03.2018 Методи Андреев за Фрог: Управляващите се опитват да настигнат батко Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads