Реклама / Ads
32| 17643 |25.08.2023 АКТУАЛНО

Ново главоболие за прокуратурата: Как да „изпере“ Борисов от снимка с видни комунисти?

.
Както вече е широко известно, едноличният вожд на ГЕРБ Бойко Борисов, е заклет евро атлантик. Подкрепя Украйна във войната срещу агресията на Русия и Путин. Подкрепя и санкциите на ЕС, САЩ и останалия цивилизационен свят срещу режима на Кремъл.
 

Дори е за махането на паметника на съветската армия – МОЧА, построен от комунистическия ръководител Вълко Червенков, свален по-късно от самите комунисти по обвинения в култ към личността. Дори е срещу Руски/Турски поток, който лично построи и подари на Путин, а на нас този подарък ни струваше 3 милиарда... Това даде възможност на Путин да заобиколи Украйна като газов път към Европа и да я нападне с "освободителна мисия". Но както някои цитират Борисов: Мъжко е да се обещава, човешко е да не се изпълни.

 

Но не винаги е било така.

 

Сигурно сте забравили, че Бойко Борисов напуска системата на МВР, защото отказва да се деполитизира, остава член на БКП и запазва свидната за него партийна книжка през 1990 г. По това време в България вреше и кипеше, крехките демократични промени се опитваха да сменят ръждясалата тоталитарна система. Борисов обаче е бил на друго мнение. И не е бил чак толкова млад, нито зелен… Може би това е бил мотивът известни сикаджии да го предложат на Тодор Живков като охрана.

 

И ето нов казус пред гордата, честна и храбра българска прокуратура: снимка на ранния Борисов в компанията на Иван Славков – Батето (зет на Тодор Живков шеф на БНТ и БФС), известния комунистически деец Лазар Причкапов (първи секретар на БКП в Благоевград, а след това кмет на града) и Неврокопския митрополит Натанаил (само той не е комунист, но е бил агент на ДС).

 

Във връзка с новата евро-атлантическа битност на Борисов, временният главен прокурор Борислав Сарафов ще трябва да възложи на Софийската прокуратура да се заеме с неприятния казус. Колко ще продължи процедурата по „доказване“, че фотографията е манипулирана, не е ясно. Но е ясно, че резултатът, ще е именно такъв.

Това не означава обаче, че Бойко Борисов има някакво влияние в прокуратурата или е в топли отношения със Сарафов. Сакън! Държавното обвинение, както на всички ни е известно, е независимо и признава единствено закона – както винаги е било. Нали?

 

Снимката получихме от неизвестен наш читател, а не от някоя Мата Хари. Правим това уточнение, за да не се подведат някои кръгове.

 

Хайде честит петък! Направете го специален.

 

Фрог  нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4143 |13.07.2023 Асен Генов: Соня Момчилова отново привлече с възмущение вниманието върху себе си . 3| 6689 |27.02.2023 България отново има скиор на почетната стълбичка . 0| 4251 |27.08.2021 Без бежански център в Бояново, заяви Бойко Рашков в отговор на Вигенин . 1| 4489 |17.08.2021 Иван Анчев: Българската полиция не е научила нищо ново и не е забравила нищо старо от комунистическата милиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads