Реклама / Ads
8| 5773 |02.04.2008 АКТУАЛНО

Нашенски ученици мятат здрави гюбеци върху чиновете

.
Скандални клипове с деца, които друсат кючеци в класните стаи, се въртят ежедневно в интернет. От МОН смятат, че учениците са си виновни сами за резила!
 

Най-новите чалга-хитове масово се въртят в българските училища. На техния фон пък школници на различни възрасти умело, като професионални танцьори, подскачат в ритъм и изпадат в екстаз. Учителите обаче явно са оглушели и не чуват силните звуци, които се носят из коридорите като маанета в султаски сарай. Някои от гюбекчиите дори са си вързали турски шалове с дрънкащи пендари около кръста и се представят отлично в този нов учебен предмет от образователната система. Само че едва ли точно българското училище е терена за подобни ориенталски прояви. Младите всъщност няма от къде другаде да попият тази „култура”, освен от цялата чалга вълна, която в момента е удавила страната ни. Телевизионни поп фолк канали, радиостанции, вестници, списания, заведения, дискотеки и пр. сякаш се надпреварват кой по-нова и хитова чалга да пусне и коя певица да покаже на страниците си. Безумните текстове на песните пък отдавна са изтрили от паметта на учениците Вазовото „Аз съм българче”. „Гъци-гъци, кой сега до теб заспива, ска се ска се и водка с утеха” са сред най-популярните рефрени на младежите, които се разнасят в класните стаи. Ако случайно някой не ги знае, то веднага ги усвоява сред „творческата” учебна обстановка. И това си е знание – като отидеш на дискотека иначе трябва да гледаш тъпо и да се клатиш, докато аверите крещят с пълно гърло текстовете на песните. За капак на всичко хит в момента е да се заснемат чалга-кадрите и гордо да се пускат в мрежата с надеждата, че сме станали по-готини и оригинални. В цялата картинка най-странното е, че от МОН коментираха случващото се, като нормално. „Децата не могат да се завържат за столовете, клиповете са направени от частни лица”, се оправдаха от министерството. За нас е ясно, че лицата са частни, те дори са деца. Това и остана – учителите да грабнат по един телефон и да започнат да снимат. Разговаряхме и с представител на инспектората, който ни прехвърли топката към Министерството на образованието и науката. От него пък към инспектората и т.н. Явно, че по-големият контрол, който беше обещан с миналогодишното увеличение на учителските заплатите, все още е в „процес на обмисляне”. До тогава ви предлагаме една мегакомпилация от нашенските танцьори на ориенталските ритми, дансингът е учебният чин.

Васил Василев  


{YouTubeVideo id=lF98jYrbS14}  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4874 |02.04.2008 Дзукеро ще дава уроци на участниците в Music Idol 2 . 0| 5215 |02.04.2008 Salvatore Ferragamo стана на 80 години . 5| 7436 |02.04.2008 Почина барабанистът на ФСБ . 1| 12397 |01.04.2008 Брад Пит ще търси загубения град

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads