Реклама / Ads
18| 9012 |09.07.2024 АКТУАЛНО

Николай Слатински: И Путин ще вие от мъка и болка, от страх и ужас. Това обаче няма да върне десетките хиляди невинни украински жертви

.
Проф. Николай Слатински
"Логиката на Путин е перверзна, но той е изрод и не може да има друга логика. Предстои самит на НАТО и Путин му изпраща кърваво послание".
 

Проф. Николай Слатински, Fаcebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

КЪРВАВО ПОСЛАНИЕ НА ПУТИН ДО ЗАПАДА


Поредният чудовищен терористичен акт на рашистите е и част от психологическата (психическата) кампания срещу Запада да натисне Зеленски за спиране на Войната по формулата Мир срещу Територии (която ще бъде лансирана като Мир срещу Сигурност).







Логиката на Путин е перверзна, но той е изрод и не може да има друга логика. Предстои самит на НАТО и Путин му изпраща кърваво послание.


Както съм убеден и пиша за това - САЩ, Европа и Китай натискат здраво и координирано за спиране на Войната до края на годината.


Путин е зле, войната му носи само загуби и той по все същата перверзна логика вдига залозите.


Руската икономика е прегрята, възможностите за увеличаване на военното производство на заводите са изчерпани, бюджетът се дъни, Китай спрямо Русия господства в икономиката ѝ, а това е стъпка преди господството и в нейната политика.


Русия може пропагандно да поддържа и ресурсно да издържа Войната със сегашните темпове само до края на 2024 г. Не е ясно как Путин ще се справя икономически и финансово през 2025 г. Трудно се набират хора за Войната, вдигнаха заплащанията за онези, които се наемат да воюват до космическите 1 800 000 - 2 000 000 рубли! И пак няма не само достатъчно, но и необходимо количество желаещи.


Масово нараства недоволството на бизнеса, напоследък това недоволство дори се артикулира на глас. Все по-открито. Много скоро ще вдигнат отново лихвения процент - до 18%, 18.5%, 19%.







Западът също притиска силно Зеленски. На Запада започва да му се свиди финансовата и материална подкрепа за Украйна.


Западът досега правеше това без особен ущърб за жизнения си стандарт, а отсега трябва лекичко да започне да го понижава - нещо, което западното обществено мнение не желае да чува, то си иска живот както преди Войната.


Някога Хитлер твърдеше същото - между Чехословакия и следобедния чай те ще изберат следобедния чай...


Не съм убеден, че разглезеното от 35 години мирни дивиденти западно общество този път ще пожелае да пазарува не препълнени до претоварване и като с алпийски хълмове колички, а просто колички пълни до "равно".


Кой западен политик ще дръзне да каже - в името на победата над Бункерния трябва да намалим потреблението с 4% и да свием жизнения си стандарт с 2%?

 

А има и европейски първенства, уимбълдъни, олимпиади, висши лиги - все неща, от които не можем да се лишим заради някакви си украински териториални капризи - някъде там, отвъд Европа...


И най-важното - на хоризонта се задава абсолютно непредвидимият и опасен Тръмп - един злостен популист, демагог, мошеник и политикопат... При който всичко е възможно в страната на неограничените възможности.







Започвам да уповавам само на Онзи, който е на небето.


Вярвам - Той не може да прости това - да убиеш невинни онкоболни деца. Наказанието Му ще бъде жестоко - такова, каквото само Той може да наложи.
И Путин ще вие от мъка и болка, от страх и ужас.


Жалко само, че това няма да върне десетките хиляди невинни украински жертви.


Няма да подобри разбитото здраве и разнебитените нерви на моите украински братя и сестри, с които ме свърза близо 50-годишно вярно и истинско приятелство.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 3959 |08.07.2024 Арестуван е шефът на "Русофили" - Пловдив. Още едно лице е задържано за разпространение на държавна тайна /обновена/ . 15| 10829 |06.07.2024 Чужди медии: Изборът на патриарх Даниил - успех за сенчестата дипломация на Москва, който Радев приветства . 8| 13361 |03.07.2024 “Класическа измама през арбитражен съд”. История за половин милион с много въпросителни . 8| 10775 |02.07.2024 Експертът Йонко Иванов: Държавата е безучастна, виновна за всичко, което се случва по пътищата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads