Реклама / Ads
8| 12874 |04.07.2017 АКТУАЛНО

В пълно нарушение на закона: Над 3000 души уволнени от БМФ за последните три години

.
Над 3000 души уволнени от БМФ за последните три години. Това е станало в нарушение на приватизационния договор на предприятието, чиито собственици са братя Домусчиеви. Това обяви сензационно в „Честно казано“ по БиАйТи проф. Стилиян Йотов.
 

По-рано днес вицепремиерът  Валери Симеонов обяви, че арбитражен съд е опростил на Домучиеви  неустойка  в размер на 55 млн. лв. заради нарушение на договора. Журналистката Люба Кулезич  обясни, че е получила писмо от Агенцията по приватизация , откъдето съобщили, че ще атакуват решението на арбитража пред ВКС.

 

Оказва се, че освен неправомерното съкращение на работниците, част от корабите са били били нарязани на скрап с основанието за настъпила световна икономическа криза.

 

„Хората ги няма. Флотът действа. Но, ако трябва да бъда максимално гневен, ще кажа, че  става дума за профсъюзите в БМФ. Да сте чували профсъюзен  лидер да е в управата на флота?!, попита риторично той. Адвокат Добровест  Пенев пък обясни как въпросният арбитражен съд към Българската търговско-промишлена палата е съдал  текъ  прецедент. При него клауза от търговския закон е бил пренесен в закона за приватизацията .„Става дума, че клаузите по приватизационния  договор не могат да бъдат предоговаряни. Този случай е важен не само за обема и материалния интерес .

 

Той е ключов, защото формира практика и за други такива договори.  Само съдът може да промени един приватизационен  договор-изцяло или частично. Този арбитражен съд ни лепна петно. Вицепремиерът  каза за него „продажен“ съд, обобщи адвокатът. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5531 |30.06.2017 Обмислят да увеличат парите за пълнолетните деца с увреждания . 1| 6134 |29.06.2017 Емил Христов: Напълно необяснимо защо самолетите F16 са дисквалифицирани . 0| 5383 |14.06.2017 Кипър подкрепя напълно България за членство в Еврозоната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads