Реклама / Ads
0| 7493 |26.08.2022 АКТУАЛНО

Юрист: Говоренето на министър Христов за арбитража е опасно за българския интерес

.
Росен Христов, служебен енергиен министър
За първи път в живота си виждам, във връзка с предстоящ арбитраж, високопоставен човек на едната страна да казва, че ще го загуби. Трудно мога да опиша недоумението си. Това говорене е твърде опасно за българския интерес от юридическа гледна точка.
 

Това заяви във Facebook юристът Методи Байкушев. Повод за коментара му е сутрешното гостуване на служебния енергиен министър Росен Христов ефира на Нова телевизия.

 

Ето и цялата публикация:

 

До преди 10 дни бях ръководител на голям адвокатски екип, който се занимава с разрешаване на спорове (по нашенски „водене на дела“).

 

С моите колеги съм водил десетки международни дела, включително и три дела пред Арбитражния съд на Международната Търговска Камара в Париж – най-големият и реномиран международен арбитражен съд в света. През последните години делата, свързани България в този арбитражен съд, рядко надхвърлят три годишно.


Специализираните адвокатски издания като Legal500, Chambers и IFLR1000 ме поставят сред водещите адвокати в България по разрешаване на спорове, а Legal500 за втори път ме включват в техния CEE Arbitration PowerList, в който са включени признати адвокати от Централна и Източна Европа.


Имам да кажа две неща:


1. За първи път в живота си виждам, във връзка с предстоящ арбитраж, високопоставен човек на едната страна да казва, че ще го загуби. Трудно мога да опиша недоумението си. Това говорене е твърде опасно за българския интерес от юридическа гледна точка.


2. Енергийният министър и другите служебни, които се изказаха по темата, трябва веднага да замълчат и никога повече да не си отварят устите на тема договора и арбитража с Газпром, без всяка думичка преди това да е одобрена от адвокатите, които работят по казуса. Това особено важи за представителите на Булгаргаз.


Освен, разбира се, ако не държим да загубим над милиард евро заради тях.

 

Методи Байкушев, Facebook

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3714 |14.07.2022 Министър Божанов освети плащанията на държавата над 5 000 лв. от 2006 г. насам . 0| 37757 |01.07.2022 Мрежата прегря: Какво смята за Асен Василев като министър-председател? . 0| 16260 |23.03.2022 Изчезнаха министърът на отбранана Шойгу и началникът на ГЩ на Русия Герасимов . 34| 11381 |08.02.2022 Конституционният съд реши: Министърът на правосъдието може да иска оставката на главния прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads