Реклама / Ads
3| 20079 |27.10.2022 АКТУАЛНО

Първа версия за загадъчната смърт на Виолета Донева. Подозират внучката й

.
Плакат за филма ”Обич” с Виолета Донева и Стефан Данаилов
Претенции и спорове за имоти е водеща версия за убийството на актрисата Виолета Донева. Тази сутрин тя бе открита мъртва в дома й, сред локва кръв, прободни рани и съмнения, че е душена. Заподозрян е нейна роднина с психични проблеми, както вече съобщиха някои медии. Дори се коментира, че става дума за нейната внучка.
 

Официална информация няма, криминалисти работят по различни версии за смъртта на популярната в близкото минало актриса. Очаква се до часове да има задържан, съобщиха за Фрог нюз източници, близки до разследването. Целият живот на Виолета Донева е една мистерия, споделят нейни колеги и познати. Житейските премеждия и несгоди започват още, когато тя е бебе. Баща й е бил царски офицер, разстрелян от Народния съд.

 

След това майка й, литераторка с висока обща култура, първо изчезва след привикване в народната милиция, след което се оказва в затвора. Къщата на семейството е отнета от народната власт.

Виолета Стефанова, както се е казвала тогава, е отгледана от своята баба и нейни роднини.

 

След множество перипетии и отлична диплома от кюстендилската гимназия, Виолета е приета във ВИТИЗ. След завършването бързо си извоюва място като упорита и талантлива млада актриса. Голяма заслуга за това има и първият й съпруг, известният режисьор и кинаджийски шеф Людмил Стайков. Виолета играе в повечето негови филми. Същевременно е част от трупата на Военния театър.

 

През 70-те години нейни колеги я наричали „любимка“ на Тодор Живков. Често обаче попадала и в зоната на злобни клюки. В един период дори е обвинена, че е клептоманка и за известно време тя изчезва от публичното пространство. В гилдията се разказват истории и за нейна авантюра със Стефан Данаилов. Тя и той обаче твърдят, че ги свързва силно приятелство и нищо повече.

Развежда се с Людмил Стайков и се омъжва за своята стара любов Атанас Грънчаров, някога известен баскетболист.

 

Преди няколко години в някои медии се появява слух, че Виолета Донева е напуснала тайно България и е заминала за САЩ. Там била купила имот и смятала да остане до края на дните си там. Заминаването й се свързвало с голям роднински скандал заради имоти.

 

Днес този сюжет отново изплува, след съобщенията за трагичната смърт на 79-годишната актриса.

 

Любопитен факт е, че освен ВИТИЗ Виолета Донева е завършила и журналистика в Софийския университет.

 

Участвала е в над 20 игрални филма и още толкова роли е изиграла в Телевизионния театър. Десетки са изявите й и в Театъра на народната армия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5619 |05.10.2022 Социологът Първан Симеонов: Плевнелиев и Паси нямат най-харесвания образ в политическия ни живот . 1| 41808 |21.09.2022 Първа осъдителна присъда за подкуп по обвинение на Европейската прокуратура . 0| 8083 |14.08.2022 Евронюз: България ще стане първата страна в ЕС, екстрадирала в Москва критик на Путин . 4| 5641 |14.11.2021 Гласовете от чужбина ще решат дали ”Продължаваме промяната” ще е първа политическа сила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads