Реклама / Ads
1| 7427 |16.05.2019 АКТУАЛНО

Политолог: За какво са поредните крокодилски сълзи на Доган?

.
Петър Чолаков
„Не е ясно за какво иска прошка Ахмед Доган. От години има информации и спекулации за връзките на ДПС с нелегални източници на дейност. Дали иска прошка за тези обръчи от фирми, дали за скритата квота в лицето на ДПС в изпълнителната власт, за която се говори... Обикновено политиците искат прошка преди избори“.
 

Така политологът Петър Чолаков коментира в ефира на БНР обръщението към членовете и към симпатизантите на Движението почетният председател на партията Ахмед Доган. В него той помоли за прошка и поиска мобилизация за европейските избори, понеже този вот трасира пътя на ДПС за доброто представяне на следващите местни и парламентарни избори в България.

 

„ДПС е изградило политическа кариера от това да бъде третото колело в управлението, да бъде вечния балансьор, вечния партньор. Но дали можем да повярваме в искреността на това искане, или става дума за поредните крокодилски сълзи, това не е ясно“, допълни още политологът.

 

„И в други държави, и то големи развити демокрации, има такива скандали. Има политици с офшорни сметки, има политици, преписали дисертациите си, само че там съдебната система си върши работата, нещата се случват бързо. В България тези теми са важни, доколкото сме на опашката. Имаме проблеми с прилагането на закона, проблеми в съдебната система. И в такива периоди, пред избори, често се прокарват такива вътрешнополитически теми – за доходите, за борбата с корупцията. Не бих казал, че това е дефект на този вид дебати“, подчерта още Петър Чолаков.

 

„Ако предстоящите евроизбори потвърдят статуквото, може да се окажат символични в контекста за бъдещето на Европа. Не е важно кой ще е първи или втори, или ще има наказателен вот срещу управляващите, защото тези избори могат да се окажат с много пряк вътрешнополитически ефект“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 11810 |01.05.2019 Виктория Тинтерова: Без госпожа Караянчева какво Априлско въстание?! . 13| 7157 |26.03.2019 Политолог: България се управлява ден за ден . 16| 7441 |07.03.2019 Цветанов се прави, че не разбира какво лошо има в опрощаването на милиони дългове . 6| 11396 |15.10.2018 Т. Стойчев: Къде са полицаите, които да знаят какво се случва в района, където е бягала Виктория?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads