Реклама / Ads
9| 11796 |30.10.2017 АКТУАЛНО

Пореден фарс: Битката срещу шуробаджанащината, обещана от ГЕРБ и БСП приключи, преди да се е състояла

.
Гръмките мерки, които двете най-големи партии - ГЕРБ и БСП, обещаха срещу шуробаджанащината навръх скандала с роднините и съучениците на депутата Делян Добрев от Хасково, не се случиха.
 
Няма данни в ГЕРБ да са разпоредени действия срещу роднинските назначения, както се зарече премиерът Бойко Борисов. Не бе спазено и обещанието на БСП да разкрие още купища фамилни обвързаности на управляващите в държавните и общинските структури, пише "Сега".

На 4 октомври в първото си публично изявление по повод скандала с роднинските назначения премиерът заяви, че до ден-два ще свика изпълнителната комисия на ГЕРБ, за да се обсъди има ли роднински назначения и да се предприемат действия срещу тях. "Ако някъде ги има, единият трябва да си отиде", заяви той.

На въпрос дали е имало такова събиране, от пресцентъра на ГЕРБ дойде отговор, че няма какво да съобщят по темата. Когато се появяла информация, щяла да бъде предоставена. Така единствената жертва, която ГЕРБ даде, за да потуши скандала с Добрев, се оказа бременната съпруга на депутата Александър Ненков, която напусна "Булгартрансгаз".

БСП, която постави времеви ултиматум на ГЕРБ, след който щяла да осветли всички роднински зависимости на ГЕРБ, също не направи нищо. "Имаме и схеми за "хранилки" в държавни и общински предприятия, но не ги слагаме на масата, защото чакаме да се събере Изпълнителната комисия на ГЕРБ, за да се види какво са решили за "шуробаджанашките връзки", заяви на 7 октомври червеният депутат Таско Ерменков. Той даде една седмица за реакция на управляващите. В следващите дни БСП съобщи, че разполага със стотици сигнали за роднинско кадруване.

От тях обаче изтече само обвинение срещу зам.-министър на транспорта. Сигналът се проверява от прокуратурата, но резултати по него едва ли ще има. Така че и битката срещу шуробаджанащината е на път да се окаже поредния фарс, изигран от управляващи и опозиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4566 |29.10.2017 Тръгва подписка срещу лятното часово време . 1| 4459 |28.10.2017 Ангел Найденов: Има само внушения за заговор срещу Нинова . 5| 11584 |28.10.2017 Санкции срещу ”МиГ” - САЩ ще наказват всеки, който има ”съществен бизнес” с компанията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads