Реклама / Ads
23| 16712 |22.02.2018 АКТУАЛНО

Гербаджии от Хасково: Цветанов не е приятел на Делян Добрев, а негов враг

.
Цветанов и Бояджиев са близки не само по кумова линия... Източник: Haskovo.info
Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ стои зад атаките срещу депутата Делян Добрев. Той се опитва да разчисти нови бизнес територии за своя кумец Тодор Бояджиев. Цветанов лицемерно критикува депутата от левицата Елена Йончева, като по този начин прикрива апетитите на своя кумец, а и своите.
 
Истинската заплаха за Добрев е Цветан Цветанов, разбирай Тодор Бояджиев. Това разкриха сензационно за Фрог нюз редови гербаджии от Хасково. Те са потресени от мръсната игра на Цветанов, който от една страна удря своя съпартиец, а от друга се представя за негов спасител. Тодор Бояджиев е кукловодът на ГЕРБ в Хасково. В много случаи той диктува какво да се случва в града, печели големи обществени поръчки, диктува и немалка част от сенчестия бизнес по оста Хасково - Капитан Андреево. Навсякъде парадира с имената на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, допълват редовите членове на ГЕРБ. Според тях Борисов няма понятие как Цветанов изгражда бизнес империи в областните градове, в това число и в Хасково.
 

В момента Цветанов се опитва да въздейства и на Агенцията за държавна финансова инспекция, която проверява от месец фирми, строили оградата на границата. Множество медийни публикации свързват въпросните дружества именно зам.-председателя на ГЕРБ Цветанов. Защото собственикът на една от фирмите е кумецът му. Вестник „19 минути“ писа по този повод, че поръчките както за бежанските лагери, така и за изграждане на оградата са направени с пряко договаряне, като е заобиколен законът, а парите, наляти по този начин са десетки милиони. Една от тези фирми е Ти Ви Би ООД със собственик кумеца на Цветанов Тодор Бояджиев. Бояджиев нашумя навремето около скандала с многобройните апартаменти на Цветанов, понеже именно фирмата му ги прехвърля. Съдружник на Бояджиев е синът на депутата от ДПС Рамадан Аталай.

Нещата от сегашната проверка за оградата показват големи разминавания между документите и усвоените милиони. Сега се опитват да нагласят нещата, да ги заметат, твърдят източници на Фрог нюз. В прокуратурата пък се чудели как ще повдигнат обвинение на Бояджиев, защото ще си навлекат проблеми с Цветанов.

 

Припомняме, че кумеца Бояджиев притежава в Хасковските минерални бани модерен СПА хотел. Притежава и обекти по морето. Обикновено действа чрез подставени фирми и лица, за да се избегне пряката връзка между него и Цветанов. Формално туристическият бизнес на империята му се управлява от съпругата му Дияна Бояджиева, разказват хасковлии. Бояджиев е председател и на Строителната камара в Хасково. Наричат го „царя на обществените поръчки“.

Ето какво пише сайтът Блиц преди време: „Семейният приятел на Цветан Цветанов – Тодор Бояджиев, е известен с доста неща в Хасково. През 2000 г. например е извършен изключително нагъл магистрален грабеж на тирове с цигари в района между Хасково и Стара Загора. В него са участвали и действащи полицаи. Хората от тировете са били закопчани с белезници за дърветата и са намерени така на следващата сутрин. Авторите на грабежа са открити 3 години по-късно. Разследващите установяват, че ограбените цигари са закарани в складовете на Тодор Бояджиев, а кабините на тировете са пребоядисани пак там. Меко казано, недоумение буди фактът, че човекът, в чиито складове е открито ограбеното, става... свидетел по делото?! По време на разследването Бойко Борисов е главен секретар на МВР, а Цветан Цветанов - негов помощник. Тодор Бояджиев сетне става човекът на ГЕРБ в Хасково. Той осигурява офиси и коли за партийна дейност и в неговия хотел в Хасковските минерални бани се намира местната централа на ГЕРБ. Бояджиев получава сериозни поръчки от Столична община за строителен и ремонтен бизнес”.

Тодор Бояджиев коли и беси в Хасковско. Той говори винаги от името на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, категорични са местни гербаджии. Според тях атаките срещу Елена Йончева са активирани предимно от Тодор Бояджиев.

 

Ето какво казва Цветан Цветанов в Хасково на 02.10.2017 г.: „Деляне, аз съм ти приятел! Ще победим! Ние сме силен отбор, защото работим за гражданите. Деляне, аз съм зад теб.“ В същото време именно кръгът около Цветанов и Бояджиев разпространяват компромати срещу Добрев, възползвайки се от разследванията на Йончева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 20845 |16.01.2018 Само във Фрог: Погнаха свързаните с Цв. Цветанов фирми, строили оградата на границата . 9| 35097 |08.01.2018 Регистрите свързват убития с Борисов, Цветанов, Фандъкова, Цачева . 22| 31286 |21.12.2017 Цветанов шокира с нов словесен ”бисер”. И това нещо ни управлява! . 16| 38237 |12.11.2017 В „Америка за България“ шокирани от лобиране на Цветанов за частна медия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads