Реклама / Ads
13| 12550 |09.09.2017 АКТУАЛНО

Поредната изцепка в стил ”Борисов” по казуса ”Калин Митрев”

.
ЕБВР зашлеви силен шамар на нашия премиер и неговия финансов министър. Банката отговори кой е отговорен за назначаването на Калин Митрев като български представител и това няма да се хареса са обичащият да лавира непостоянен Борисов.
 
Оказа се, че Митрев не е служител на банката-нещо, което явно Владислав Горанов научава сега за първи път. Че той е изпратен от България, представлявана от действащото правителство и то може да го отзове или да го остави. Така стана ясно ,че финансовият министър на България или е тотално незапознат с фактите, което означава, че е само една калинка, или лъже преднамерено.

Както е известно, името на Митрев изскочи в "Азербайджанската пералня" и самият той не отрече, че е получавал пари за консултации от изобличената като перяща пари азерска банка.

След последното правителствено заседание Горанов обяви гръмко-безпомощни сме, не можем да освободим Митрев, питаме ЕБВР какво смята. Оказа се, че нито сме безпомощни ,нито пък очакваме от банката друг отговор освен-оправяйте се сами. Горанов би трябвало да се извини, но това не е типично за министър на Борисов и няма да се случи.

А има и нещо друго-действията на Горанов са продиктувани и поискани от премиера. Няма как министър да си позволи нещо толкова смешно и в това да не е намесен Борисов. Той е добре известен като човек, който сменя мнението си по три пъти на ден, възприел е като основен принцип максимата на своя учител-Тодор Живков, който по време на преустройката на Горбачов искаше "да се снишим, докато премине бурята".

И Борисов успешно се снишава- сега защитава семейството на Ирина Бокова, чийто съпруг е Калин Митрев. Същата тази Бокова, която по време на неуспешната българска атака на председателския пост на ООН отказа да оттегли кандидатурата си по негово искане и която той обяви за "жена от видно комунистическо семейство". Същата тази Бокова, която отказа да дойде и да се срещне с Борисов след края на кампанията, за да си стиснат ръцете.

Не е политика да тупаш по гърбовете чужди премиери и президенти с усмивката на Иванчо дурачок. Да ги мачкаш в обятията си с цел да покажеш колко са ти близки. Някой трябва да обясни на Борисов това. И да му даде няколко първи урока по дипломация и управление на държавата. Защото той се учи на това от вече близо 10 години и явно нищо не е научил.

Сега дали ще освободи Митрев като представител на България в ЕБВР или не, вече няма значение. Пак се изложихме пред европейските политици с идеята си да не обидим някого и отново показахме, че ни липсва гръбнак. При това положение няма как да се отнасят с България по друг начин, освен като пъпка на врата-оставят ни да правим каквото искаме, за да не се възпалим и да не заразим други държави в ЕС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8759 |21.03.2016 Коя ще е поредната придобивка на Делян Пеевски? . 52| 29233 |05.02.2015 Наглост! Мъжът на Цецка Цачева поредната "калинка" в РВД . 29| 6947 |29.10.2014 Ръководството на КТБ: Докладът на БНБ е поредната манипулация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads