Реклама / Ads
5| 5303 |09.09.2017 ПОЛИТИКА

ЕБВР заяви, че само правителството може да оттегли своя представител Калин Митрев от институцията

.
Европейската банка за възстановяване и развитие в Лондон отговори на запитванията на български медии във връзка с разследването на „Гардиън” за така наречената ”Азербайджанска пералня”, в което беше замесен и съпругът на Ирина Бокова – Калин Митрев.
 
Отговорът е, че правителството може да оттегли своя представител Калин Митрев от институцията, ако прецени.
Според прес-директора на банката в Лондон Джонатън Чарлз – Калин Митрев не е служител на институцията, а дипломат, назначен и изпратен от българското правителство, съобщи Би Ти Ви.

В този смисъл той може да бъде отзован от София. Самата банка също разглеждала сериозно изнесените от "Гардиън" факти в аферата.
Самият Митрев няколко пъти обясни, че е получил средства законно и легално като консултант преди встъпването си в банката и за тях са платени всички дължими данъци.

Така горещият картоф "Митрев" се върна отново в ръцете на Борисов и неговия финансов министър Горанов.  На последното правителствено заседание въпросът е бил обсъждан, а след това Горанов заяви, че кабинетът нямало как да оттегли своя представител в ЕБВР. Сега обаче става ясно ,че не само има право, но и само нашите власти могат да направят това. Ще чакаме какво ще каже Борисов по казуса за съпруга на Ирина Бокова, определена от него като "представител на комунистическо семейство".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4219 |07.09.2017 Жельо Бойчев: Корупцията ще свали правителството от власт . 1| 6538 |31.08.2017 Румен Петков: Правителството да не отваря война на САЩ заради Дунарит . 1| 4274 |22.08.2017 Правителството предлага: Митничар да може да става и човек без интелектуални способности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads